Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel le-a cerut un trasnfer urgent șefilor lui Bayern! Vrea un superstar pe care nu l-a putut lua la Chelsea

Nicu Savin

Publicat 24/06/2023 la 18:46 GMT+3

Thomas Tuchel are nevoie de întăriri la Bayern Munchen, iar nemții de la Bild scriu că antrenorul le-a cerut insistent șefilor clubului să încerce transferul lui Frenkie de Jong de la Barcelona. Mijlocașul este considerat netransferabil de Xavi, însă venirea lui Gundogan i-ar putea face pe catalani să-l cedeze pe olandez.

Bayern-Trainer Thomas Tuchel

Credit imagine: Imago

Bayern Munchen a oficiat două transferuri în acestă vară: Konrad Laimer și Raphael Guerreiro. Ambii au fost luați gratis, după ce și-au terminat contractele cu RB Leipzig și Borussia Dortmund, însă oficialii bavarezilor sunt gata să bage adânc mâna în buzunar pentru perfectarea altor achiziții.
Aducerea unui atacant central rămână în continuare o prioritate, dar jurnaliștii de la Bild scriu că Thomas Tuchel are și o altă mare dorință. Antrenorul german le-ar fi cerut insistent șefilor de pe Allianz Arena să încerce transferul lui Frenkie de Jong. Olandezul a fost o piesă de bază la Barcelona în sezonul trecut, iar Xavi l-a declarat netransferabil, considerându-l un jucător cheie pentru viitorul echipei.

Tuchel îl vrea pe Frenkie de Jong la Bayern Munchen

Tuchel este un mare admirator al lui De Jong și l-a dorit și când era antrenorul lui Chelsea. Londonezii au negociat intens cu Barcelona în vara trecută, dar nu s-a ajuns la un acord. Catalanii ar fi dorit să-i dea drumul la vremea respectivă, dar jucătorul a refuzat să plece. De altfel, Ten Hag l-a vrut și el la Manchester United, dar fostul său jucător de la Ajax a continuat pe Camp Nou.
Deși Barcelona ar vrea să-l păstreze pe De Jong, problemele financiare ale catalanilor ar putea duce la plecarea olandezului. Acesta mai are 3 ani de contract și unul dintre cele mai mari salarii din echipă. În plus, venirea iminentă a lui Gundogan i-ar asigura lui Xavi stabilitatea în linia mediană. De Jong este cotat la 75 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com, o sumă care ar însemna enorm pentru situația economică a Barcelonei.
Sursa citată notează că deocamdată nu s-a deschis nicio negociere, iar relația tensionată dintre Bayern și Barcelona ar putea împiedica mutarea. Bavarezii nu au uitat modul cum l-au pierdut pe Lewandowski în vara trecută și și-au manifestat frustrarea pentru faptul că Xavi și oficialii catalani au declarat public că sunt interesați de Joshua Kimmich. Interesul părților ar putea duce totuși la o rezolvare în cazul De Jong, evident, dacă și fotbalistul va fi de acord cu plecarea pe Allianz Arena.
Frenkie De Jong joacă la Barcelona din 2019, când a fost cumpărat de la Ajax pentru 86 de milioane de €. În sezonul trecut, mijlocașul a jucat 43 de meciuri în tricoul catalanilor, marcând două goluri și oferind 4 pase decisive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo