Partida dintre Bulgaria și Anglia a fost întreruptă de două ori în prima repriză ca urmare a scandărilor rasiste ale susținătorilor gazdelor. La final, tehnicianul bulgarilor a adoptat o strategie a negării, care i-a enervat și mai mult pe englezi.
Jordan Henderson, mijlocașul lui Liverpool, a catalogat declarațiile lui Balakov drept "inacceptabile", punctând că acesta ar trebui să își ceară scuze pentru ce a spus.
"Nu am auzit ce au cântat fanii noștri, am fost concentrat la joc. Comportamentul inacceptabil a fost cel al suporterilor englezi, au cântat în timpul imnului nostru și au fluierat. Anglia are o problemă mult mai mare cu rasismul decât noi. Fanii sunt plini de emoție, dacă au fost scandări rasiste, acestea au fost cu siguranță izolate" | Krasimir Balakov, după Bulgaria - Anglia 0-6.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35
https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696315.png

Balakov neagă evidența, după Bulgaria - Anglia 0-6

Discursul iresponsabil al lui Balakov a continuat și când a fost pus în fața evidenței. La pauză, căpitanul Bulgariei, Ivelin Popov, a mers să discute cu fanii. Acesta i-a rugat să oprească scandările rasiste, altfel meciul va fi întrerupt definitiv.
Explicația tehnicianului pentru demersul mijlocașului? Popov ar fi mers pentru a-i calma pe fani, care erau nemulțumiți de modul în care evoluează echipa.
Dacă s-a dus să vorbească cu suporterii, a făcut-o pentru că aceștia erau nemulțumiți de modul în care juca echipa noastră, nu pentru alt motiv | Balakov
De notat că Balakov și-a îndulcit puțin discursul pe final, admițând că, dacă se dovedește că ultrașii bulgari au scandat lozinci rasiste, își va cere scuze.

Clasament grupa A:

  • 1. Anglia - 15 puncte
  • 2. Cehia - 12 p.
  • 3. Kosovo - 11 p.
  • 4. Muntenegru - 3 p.
  • 5. Bulgaria - 3 p.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20