Cosmin Contra a preferat un 4-4-2 ca formulă tactică pentru acest meci, cu cinci jucători creativi pe teren. La mijloc i-am avut pe Ianis Hagi, Nicușor Stanciu, și Florinel Coman iar în atac pe Florin Andone și George Pușcaș.
România a avut un prim ”11” ofensiv pe hârtie dar acest lucru nu s-a tradus pe teren. Cu toate că am avut teoretic jucători creativi pe teren, tricolorii s-au concentrat în prima repriză pe centrări, o idee deloc eficientă în fața unor fundași feroezi cu o statură impresionantă. Stanciu a schimbat registrul prin câteva șuturi, dar nici acestea n-au fost eficiente.
Feroezii au fost periculoși pe contraatac și i-au pus mari probleme lui Nedelcearu care a și primit un cartonaș galben în prima repriză după ce s-a încurcat cu mingea la picior și a fost nevoit să faulteze. Atacantul feroez ar fi scăpat singur cu Tătărușanu deci Nedelcearu se poate considera norocos că nu a primit chiar roșu.
Fotbal
Cosmin Contra, aproape de a da lovitura! Antrenorul este pe lista scurtă a unei echipe din Anglia
06/02/2021 LA 11:02
Mai mult, nimic nu părea să meargă conform planului: Chiricheș s-a accidentat după o întindere și a fost înlocuit de Rus chiar înainte de pauză. Din declarațiile lui Contra, este vorba de o ruptură la Chiricheș și va fi nevoie de noi convocări: vor veni Burcă și Cristea pentru meciul cu Norvegia.
În a doua parte lucrurile nu au stat neapărat diferit: multe pase lente, de-a latul terenului care se încheiau de obicei cu o centrare fără prea mult succes. Golurile au venit spre finalul partidei iar de fiecare dată au fost rezultatul unor pase filtrante, în spatele fundașilor destul de lenți ai gazdelor.
Pușcaș a deschis scorul în minutul 74 după o ieșire neinspirată a portarului Nielsen iar patru minute mai devreme intrase Mitriță, care a schimbat ritmul jocului și a oferit mai multă creativitate la mijloc. S-a simțit și pe tabelă: în minutul 81 jucătorul lui New York City a dublat avantajul echipei lui Contra după o pasă excelentă a lui Keșeru. Atacantul lui Ludogorets a închis tabela chiar la ultima fază și a confirmat schimbările inspirate ale selecționerului.
România a avut din nou probleme în a desface o apărare compactă și nu a putut crea prea mult pericol în zona de mijloc. Rezultatul a fost că mai toate atacurile noastre s-au concentrat pe benzi și au dus la centrări nereușite. Împotriva Norvegiei va fi nevoie de mult mai mult de atât.
Fotbal
Cosmin Contra, contactat de presa din Spania după scandalul de rasism al lui Colțescu: "E terminat!"
09/12/2020 LA 15:16
Romanian Liga I
Cosmin Contra a reacționat nervos după FC Argeș - Dinamo 0-1
05/12/2020 LA 05:29