Atacantul lui Chelsea a dezvăluit că jucătorii au discutat despre încălcarea protocolului UEFA.
În astfel de situații UEFA are o procedură în trei pași care trebuie urmată dacă există scandări rasiste din tribune. Primii doi pași implică un apel de la crainicul stadionului ca scandările să înceteze iar după ce arbitrul a fost notificat, jocul va fi suspendat temporar. Dacă nu funcționează, meciul trebuie abandonat.
În opinia lui Abraham, ar trebui să existe un singur pas. Dacă vor fi scandări rasiste, jucătorii ar trebuie să părăsească terenul imediat. Abraham a precizat că Harry Kane, căpitanul naționalei, a condus o discuție în acest sens la o întâlnire a jucătorilor de luni.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35
Anglia va juca cu Cehia vineri pentru ca apoi să călătorească la Sofia, unde există îngrijorare cu privind la posibile scandări rasiste având în vedere comportamentul fanilor bulgari în meciurile cu Cehia și Kosovo din iunie. Drept urmare, stadionul Vasil Levski a fost închis parțial pentru două partide, printre care și cea cu Anglia.
https://i.eurosport.com/2019/09/07/2671788.jpg
”Am avut întâlniri despre acest subiect (rasismul) și am vorbit despre cum să abordăm situația. Harry Kane chiar a spus că dacă se va întâmpla, să părăsim toți terenul”, a declarat Abraham.
Abraham a fost întrebat direct dacă ar trebui să existe un singur pas și nu trei. Englezul a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie unul singur pentru că le oferă oamenilor scuze. După cum spuneam toți ieri, dacă se întâmplă și există un avertisment transmis pe stadion și se întâmplă iar, trebuie să luăm o decizie ca echipă”.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20