Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția unui oficial UEFA când a văzut stadiul lucrărilor din București, pentru EURO 2020

Cosmin Cioboata

Actualizat 29/11/2019 la 16:42 GMT+2

România va găzdui patru meciuri de la EURO 2020, trei din grupe și unul din optimile de finală. Ca să joace în fața suporterilor români, naționala preluată recent de Mirel Rădoi trebuie să câștige semifinala împotriva Islandei și eventuala finală cu Bulgaria/Ungaria din barajul Ligii Națiunilor.

euro 2020 romania

Credit imagine: Getty Images

Prezent la București în această săptămână, CEO-ul UEFA Events a vorbit despre progresul pregătirilor pentru turneul de vara viitoare. Martin Kallen este relaxat și consideră că lucrările vor fi finalizate cu success până la data limită.
Cred că Bucureştiul va fi gata până în luna iunie. Mai sunt lucruri de făcut, dar nu trebuie să ne îngrijorăm. Lucrăm cu toate părţile implicate, cu federaţia, cu cei care se ocupă de stadioane și cu cei de la aeroport. Toată lumea lucrează astfel încât la start totul să fie în regulă. Cu siguranță, mai sunt lucruri de făcut până atunci, însă din punctul nostru de vedere suntem în regulă şi de abia aşteptăm să asistăm la meciurile de la Bucureşti, a spus Kallen.
euro 2020 romania

"Cheltuielile au ajuns la 680 milioane de euro"

Martin Kallen, venit la București cu ocazia tragerilor la sorți pentru grupele EURO 2020, alături de nume mari din istoria fotbalului, a dezvălui și sumele pe care UEFA le va investi la EURO 2020:
La ediţia Campionatului European din 2016, costul de organizare a fost de 620 de milioane de euro. Acum, în acest stadiu, au ajuns deja la 680 de milioane de euro. Sincer să fiu, suma este un pic mai ridicată, însă sunt două stadioane în plus. Dacă facem o comparaţie pe partea de costuri cumva ne apropiem de nivelul ediţiei din 2016. Însă în ceea ce priveşte veniturile, sperăm ca la sfârşit să avem cu peste 10% faţă de 2016. Ne așteptăm ca încasările să fie de peste 2 miliarde de euro pentru EURO 2020, a spus CEO-ul UEFA Events.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat, într-o conferinţă de presă că propunerile pentru antrenamentele echipelor naţionale care vor juca la Bucureşti în cadrul Euro 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni (FCSB) şi Voluntari, şi nu stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid din Capitală, aflate în prezent în construcţie.
Campionatul European din 2020, programat în perioada 12 iunie - 12 iulie, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaijan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), St Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo