După meciul de pe Arena Națională, Cosmin Contra a lăudat atitudinea jucătorilor săi, care au luptat până în ultimul minut. Selecționerul crede în continuare că poate duce naționala României la EURO 2020:
Cred că e un rezultat nemeritat! În prima repriză ne-au dominat, dar în a doua parte băieții au făcut o repriză extraordinară. Am ratat și penalty, am avut și alte ocazii. Din păcate am luat gol în final. Îmi pare rău pentru efortul și atitutinea băieților, nu pot decât să îi felicit. Cred în continuare în această calificare, eu cred că dacă vom juca precum în acest meci, avem șanse. Batem Suedia, scoatem un punct în Spania și ne calificăm, a spus Contra la ProTV.
https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696849.jpg
UEFA Europa Conference League
Echipele lui Mitriță și Stanciu continuă în Conference League! Toate rezultatele din ultima etapă
09/12/2021 LA 21:59

Contra: "Am vorbit cu Pușcaș după meci! Le mulțumesc copiilor, au fost al 12-lea jucător!"

Selecționerul și-a cerut scuze pentru reacția nervoasă de după penaltyul ratat și le-a mulțumit celor 30.000 de copii care au creat o atmosferă senzațională în tribune:
Trebuia să bată Stanciu. Am avut o ieșire nepermisă după ratarea lui Pușcaș, îmi cer scuze pentru ea. Dar tensiunea a fost imensă, am și vorbit cu George după meci. Totul s-a rezolvat, sunt lucruri care se întâmplă. Lucrurile sunt super ok din toate punctele de vedere
Doresc din toată inima să le mulțumesc copiilor, a fost o atmosferă senzațională. Le mulțumesc din suflet, au fost al 12-lea jucător. La imn am avut lacrimi în ochi, s-a creat o atmosferă emoționantă, m-a atins la inimă. Băieții au luptat până la ultima picătură de energie pentru a le face cadou victoria, dar nu s-a putut. Dar dacă vom avea acest spirit de sacrificiu, cred că putem să le facem cadou calificarea, a mai spus Contra după meciul cu Norvegia.
https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696853.jpg

România are nevoie de patru puncte în ultimele două meciuri

După o primă repriză fără goluri, Bancu a căzut în careu și a obținut o lovitură de la 11 metri, spre bucuria celor 30.000 de copii aflați în tribune. Pușcaș n-a fost la fel de inspirat ca la Campionatul European de tineret și a ratat. În cele din urmă, Mitriță a deschis scorul pe Arena Națională după o fază personală, finalizată cu un șut minunat la colțul lung. Norvegia a egalat în prelungirile partidei (min 90+2), la fel ca în meciul precedent împotriva Spaniei.
Jucătorii lui Cosmin Contra s-au năpustit spre poarta lui Jarstein în speranța unei noi reușite, dar nu au avut noroc. S-a încheiat 1-1, la fel ca în cealaltă partidă importantă dintre Suedia și Spania. În urma rezultatelor din această seară, România a rămas pe locul al treilea. "Tricolorii" au nevoie de o victorie în următorul meci cu Suedia (15 noiembrie) și de un egal pe terenul Spaniei (18 noiembrie). Naționala Spaniei este cu un pas la EURO 2020 după remiza de pe terenului suedezilor.

Clasamentul grupei F

https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696825.png
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Verdict dur pentru Mitriță: ratează duelurile cu Islanda și Liechtenstein! Cât va lipsi de pe teren
25/10/2021 LA 09:30
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
RĂDOI A ANUNȚAT LISTA PRELIMINARĂ A STRANIERILOR CARE POT FI CONVOCAȚI PENTRU JOCURILE DIN NOIEMBRIE
22/10/2021 LA 10:16