Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Norvegia 1-1 | Contra: "Luăm punct cu Spania și ne calificăm". I-a cerut scuze lui Pușcaș

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/10/2019 la 00:47 GMT+3

Naționala României a încheiat la egalitate meciul cu Norvegia (1-1) din preliminariile Campionatului European și are nevoie de minimum patru puncte în ultimele două partide. Contra e mulțumit de atitutinea jucătorilor și i-a cerut scuze lui Pușcaș, față de care a avut o ieșire nervoasă la penalty-ul ratat.

Contra

Credit imagine: Getty Images

După meciul de pe Arena Națională, Cosmin Contra a lăudat atitudinea jucătorilor săi, care au luptat până în ultimul minut. Selecționerul crede în continuare că poate duce naționala României la EURO 2020:
Cred că e un rezultat nemeritat! În prima repriză ne-au dominat, dar în a doua parte băieții au făcut o repriză extraordinară. Am ratat și penalty, am avut și alte ocazii. Din păcate am luat gol în final. Îmi pare rău pentru efortul și atitutinea băieților, nu pot decât să îi felicit. Cred în continuare în această calificare, eu cred că dacă vom juca precum în acest meci, avem șanse. Batem Suedia, scoatem un punct în Spania și ne calificăm, a spus Contra la ProTV.
Puscas

Contra: "Am vorbit cu Pușcaș după meci! Le mulțumesc copiilor, au fost al 12-lea jucător!"

Selecționerul și-a cerut scuze pentru reacția nervoasă de după penaltyul ratat și le-a mulțumit celor 30.000 de copii care au creat o atmosferă senzațională în tribune:
Trebuia să bată Stanciu. Am avut o ieșire nepermisă după ratarea lui Pușcaș, îmi cer scuze pentru ea. Dar tensiunea a fost imensă, am și vorbit cu George după meci. Totul s-a rezolvat, sunt lucruri care se întâmplă. Lucrurile sunt super ok din toate punctele de vedere
Doresc din toată inima să le mulțumesc copiilor, a fost o atmosferă senzațională. Le mulțumesc din suflet, au fost al 12-lea jucător. La imn am avut lacrimi în ochi, s-a creat o atmosferă emoționantă, m-a atins la inimă. Băieții au luptat până la ultima picătură de energie pentru a le face cadou victoria, dar nu s-a putut. Dar dacă vom avea acest spirit de sacrificiu, cred că putem să le facem cadou calificarea, a mai spus Contra după meciul cu Norvegia.
Tatarusanu

România are nevoie de patru puncte în ultimele două meciuri

După o primă repriză fără goluri, Bancu a căzut în careu și a obținut o lovitură de la 11 metri, spre bucuria celor 30.000 de copii aflați în tribune. Pușcaș n-a fost la fel de inspirat ca la Campionatul European de tineret și a ratat. În cele din urmă, Mitriță a deschis scorul pe Arena Națională după o fază personală, finalizată cu un șut minunat la colțul lung. Norvegia a egalat în prelungirile partidei (min 90+2), la fel ca în meciul precedent împotriva Spaniei.
Jucătorii lui Cosmin Contra s-au năpustit spre poarta lui Jarstein în speranța unei noi reușite, dar nu au avut noroc. S-a încheiat 1-1, la fel ca în cealaltă partidă importantă dintre Suedia și Spania. În urma rezultatelor din această seară, România a rămas pe locul al treilea. "Tricolorii" au nevoie de o victorie în următorul meci cu Suedia (15 noiembrie) și de un egal pe terenul Spaniei (18 noiembrie). Naționala Spaniei este cu un pas la EURO 2020 după remiza de pe terenului suedezilor.

Clasamentul grupei F

grupa
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo