Mingea este produsă de Adidas și se numește Uniforia. Numele provine de la unitatea și euforia – sentimente aduse de competițiile internaționale. Design-ul balonului are ca scop celebrarea inclusivității de la turneul de anul viitor.
Pentru a marca aniversarea de 60 de ani de la primul turneu european organizat de UEFA, turneul din 2020 va avea loc în 12 țări europene, printre care și România. Arena Națională din București va găzdui trei partide – două în faza grupelor și una în optimile de finală. Noul format al turneului este inspirația pentru mingea oficială.
Design-ul Uniforia reprezintă trecerea podurilor, eliminarea barierelor și diversitatea, toate aceste elemente fiind prezente la turneul din 2020, printr-un mix de artă și fotbal. Aceste elemente au fost baza pentru crearea acestei mingi, un proces care a început în 2018.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35
”Când ne-am hotărât la design-ul acestei mingi, am dorit să reflectăm cultura; care este spiritul străzii pe care putem să îl reprezentăm în stadion”, a declarat Anika Marie Kennaugh, designer de produs la Adidas.
https://i.eurosport.com/2019/11/07/2712043.jpg

Euro 2020, în 12 orașe din Europa

”Fotblaul este pentru toată lumea, indiferent de cine ești, de unde vii sau pe ce suprafață joci – ne unește pe toți când jucăm. Deși Uniforia este doar un simbol, este un simbol în jurul căruia ne putem uni”, a adăugat ea.
Euro 2020 va începe pe 12 iunie la Roma și se va încheia o lună mai târziu cu finala de pe Wembley de la Londra.
Meciurile vor avea loc în 12 orașe din Europa: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma și St. Petersburg.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20