Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, mesaj emoționant la 12 ore de la victoria cu Elveția! "Românii s-au unit din nou"

Bianca Dumitru

Actualizat 22/11/2023 la 13:28 GMT+2

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2024 de pe primul loc al grupei I, după ce a câștigat duelul cu Elveția, scor 1-0. Selecționerul Edi Iordănescu a transmis astăzi un mesaj emoționant.

Edi Iordănescu

Credit imagine: facebook

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2024 de pe primul loc al grupei I, după ce s-a impus aseară, pe Arena Națională, cu scorul de 1-0, în fața Elveției, în ultimul meci din preliminarii.
În urma acestui succes, obținut în fața a peste 50.000 de suporteri, "tricolorii" vor fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor de la turneul final, programată pe 2 decembrie.
Astăzi, la puțin mai mult de 12 ore de la partida cu Elveția, Edi Iordănescu a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, vorbind despre lupta dusă de echipa națională spre calificare.
Selecționerul a punctat cât de importantă a fost susținerea fanilor și s-a arătat impresionat de cum au ajuns românii de la un vis la sentimentul de mândrie de la finalul preliminariilor.
"Prin echipa națională, românii s-au unit din nou, trecând de la vis și speranță, spre încredere și mândrie! Cele mai grele provocări devin doar semne ale luptei câștigate. Când toți românii sunt într-un spirit, crezând în noi, în ce putem și-n unitate! Hai ROMÂNIA!", a scris Edi Iordănescu, pe pagina sa de Facebook.
Citește și:

IORDĂNESCU, EXTREM DE MODEST, DUPĂ CALIFICAREA ROMÂNIEI LA EURO 2024

Aseară, în interviul acordat la cald, la câteva minute după fluierul final al meciului cu Elveția, selecționerul a subliniat că singurul său merit în obținerea acestei performanțe a fost că a crezut în echipa națională și în jucătorii pe care a mizat.
"A fost lucrul care ne-a motivat cel mai tare (n.r. să facă milioane de oameni fericiți). Românii, lipsa performanței și generația asta, care e una deosebită și care continuă să crească.
Cred că într-o toată ecuația asta am avut un singur merit, că am crezut în ei și i-am făcut să înțeleagă cât pot să crească și ce pot să realizeze împreună", a declarat Edi Iordănescu, care le-a transmis și un mesaj românilor care se bucură de această calificare: "Să fie mândri de acești băieți!"
România s-a calificat pentru a șasea oară la turneul final al Campionatului European, după edițiile din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. Tragerea la sorți a grupelor de la turneul final este programată pe 2 decembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo