Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland s-a accidentat și a părăsit cantonamentul Norvegiei! Lovitură grea înainte de meciul cu Spania

Dani Morar

Actualizat 21/03/2023 la 12:11 GMT+2

Erling Haaland s-a accidentat și a părăsit cantonamentul naționalei Norvegiei, cu 4 zile înainte de partida cu Spania, din prima etapă a preliminariilor pentru EURO 2024. Atacantul lui Manchester City are un disconfort la aductor, iar Federația Norvegiană a anunțat că el va rata ambele partide ale echipei din această perioadă.

Haaland reist verletzt von der Nationalmannschaft ab

Credit imagine: SID

Erling Haaland, unul dintre cei mai în formă atacanți din lume, s-a accidentat și va lipsi din primele două partide ale Norvegiei în preliminariile pentru EURO 2024. Atacantul are o problemă la aductor, astfel că a părăsit deja cantonamentul naționalei și ratează partida cu Spania, de sâmbătă, și pe cea cu Georgia, care se dispută marți.
Federația Norvegiană de Fotbal a făcut anunțul oficial, iar vestea a venit ca o ușurare pentru defensiva naționalei Spaniei, care se află la primul meci cu Luis de la Fuente pe bancă.
"O problemă la aductor îl va împiedica să joace împotriva Spaniei, ceea ce reprezintă o ușurare pentru apărarea echipei conduse de Luis de la Fuente. În plus, atacantul lui Manchester City petrece destul de des timpul în provincia Malaga (n.r. în vacanțe), dar de data aceasta nu va putea fi prezent în cea de-a doua lui casă", au scris spaniolii de la Marca.
Pep Guardiola speră ca accidentarea să nu fie una foarte gravă, ținând cont de forma arătată de Haaland și de cifrele impresionante atinse în tricoul "cetățenilor". Chiar dacă a marcat de 5 ori cu Leizpig, în Champions League, și de 3 ori cu Burnley, în FA Cup, antrenorul a luat decizia de a-l schimba de fiecare dată în repriza a doua, tocmai pentru a-l menaja pentru meciurile care urmează.
"Erling Braut Haaland a simțit o durere la aductor după meciul cu Burnley. Am sperat că este ceva care nu îi va afecta evoluția de sâmbătă, dar după ce am efectuat mai multe teste a devenit clar că el nu va putea juca împotriva Spaniei și a Georgiei. Cel mai bun lucru este ca el să primească îngrijire medicală de specialitate, astfel că va părăsi cantonamentul naționalei", a fost comunicatul Federației Norvegiene de Fotbal.
Citește și:

Erling Haaland este favorit pentru Balonul de Aur 2023

Erling Haaland este unul dintre cei mai în formă fotbaliști din acest sezon. Norvegianul a reușit săptămâna trecută, în doar 4 zile, să înscrie 8 goluri, doborând mai multe recorduri.
În total, golgheterul celor de la Manchester City a reușit 43 de goluri și 5 assist-uri în această stagiune, iar jurnaliștii publicației Goal consideră că Haaland este unul dintre marii favoriți pentru Balonul de Aur 2023.
Englezii au prezentat la începutul acestei săptămâni cum arată în acest moment lupta pentru mult râvnitul trofeu, iar singurul care îl depășește pe norvegian este Lionel Messi.
Argentinianul este liderul clasamentului favoriților pentru Balonul de Aur 2023, reușind până acum 30 de goluri și 21 de assist-uri, dar fiind și câștigător al Cupei Mondiale și al Supercupei Franței.
Haaland este pe locul 2 în ierarhia fotbaliștilor cu cele mai mari șanse la câștigarea trofeului, în timp ce podiumul este completat de Kylian Mbappe, care a reușit 40 de goluri și 10 pase decisive.
În top 10 se mai află, pre lângă Haaland sau Messi, Robert Lewandowski, Marcus Rashford, Victor Osimhen și Vinicius Jr., fiecare cu peste 20 de goluri înscrise în această stagiune.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo