Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Federația Română de Fotbal, nemulțumită de amânarea meciurilor Israelului. Ce implică acest lucru pentru România

Maria Olteanu

Publicat 09/10/2023 la 18:34 GMT+3

Naționala Israelului nu va mai juca niciunul dintre meciurile din această lună, după atacurile de sâmbătă dimineața. Partidele cu Elveția și Kosovo au fost amânate în mod oficial, iar acest lucru îi nemulțumește pe oficialii de la FRF, care contestă decizia UEFA, de a reprograma ulterior partidele selecționatei din Israel.

Denis Alibec, în România - Israel. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

După ce Israelul a fost atacat sâmbătă cu peste 5.000 de rachete, confruntarea cu Elveția din preliminariile Campionatului European 2024, de la mijlocul acestei săptămâni, a fost în mod oficial amânată de UEFA.
Luni dimineața, forul internațional a luat decizia să amâne și cel de-al doilea joc al Israelului din luna octombrie, confruntarea cu Kosovo, așa că naționala care se luptă cu România pentru locul doi în grupă nu va susține nicio partidă în următoarele zile, cele două dueluri urmând a fi reprogramate.
Președintele forului, Moshe Zuares, a început discuțiile cu UEFA de sâmbătă și a primit susținerea, stabilindu-se ca în noiembrie Israelul să joace 3 meciuri, iar ultima partidă din preliminarii să aibă loc în decembrie.
În acest context, situația se va decala în grupa României, iar clasamentul final va fi stabilit abia după ce naționala din Israel își va putea juca toate partidele.
Acest lucru complică puțin lucrurile, având în vedere că situația este una strânsă, iar România și Israel luptă de la egal la egal pentru locul care duce direct la EURO 2024.
Tricolorii ar fi avut șansa să se califice matematic la turneul final încă din această lună, în cazul a două victorii, care ar fi trebuit cumulate cu maxim un punct obținut de Israel în această dublă.
Asta nu se va mai întâmpla, iar România, chiar dacă stă doar la mâna ei, va mai avea de așteptat pentru a fi sigură de revenirea la un turneu final, după o pauză de 8 ani.
Citește și:

FRF condamnă decizia UEFA de a amâna partidele Israelului

Federația Română de Fotbal, prin vocea directorului tehnic Mihai Stoichiță, s-a arătat nemulțumită de decizia forului internațional de a amâna partidele reprezentativei din Israel.
Stoichiță a susținut că în mod corect toate jocurile din preliminarii ar fi trebuit să se joace în același timp, ci nu la diferență de o lună.
"S-a amânat, ce poți tu să faci? Astea sunt deciziile UEFA. Ar fi fost bine să se joace pentru că, în mod normal, toate meciurile trebuiau să se joace în același timp, ca să nu se lase loc de interpretări. Când o să jucăm cu ei o să jucăm la ei sau tot așa? Sunt lucruri care nu pot fi definite. Asta e, trebuie să ne supunem. Ținând cont de gravitatea evenimentelor care sunt acolo… Ce să faci?
Eu aș fi preferat să se joace toate meciurile în același timp. Așa cum își face toată lumea socoteli, și tu, și eu, și Edi Iordănescu, și toată lumea din Federație, așa își fac și israelienii. Altfel îți faci calculele când se joacă toate meciurile odată și știi rezultatele. Așa, ei vor știi rezultatele noastre cu Belarus și cu Andorra", a spus Stoichiță, potrivit Fanatik.

PROGRAMUL ROMÂNIEI ÎN PRELIMINARIILE EURO 2024

Etapa 7 (12 octombrie 2023):
  • ora 21:45 | Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (amânat)
Etapa 8 (15 octombrie 2023):
  • ora 19:00 | Elveția – Belarus
  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (amânat)
Etapa 9 (18 noiembrie 2023):
  • ora 18:00 | Belarus – Andorra
  • ora 20:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo
Etapa 10 (21 noiembrie 2023):
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus
Meciurile României din preliminariile Campionatului European 2024 vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo