Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi, discurs puternic după victoria cu Andorra! "Murim pentru acest tricou, dăm mereu 100% pe teren"

Bianca Dumitru

Publicat 16/10/2023 la 00:30 GMT+3

Echipa națională a României s-a impus în această seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în fața celor din Andorra, într-un meci contând pentru a 8-a etapă a preliminariilor EURO 2024. La finalul partidei, Ianis Hagi s-a declarat extrem de mândru de rezultat și și-a explicat gestul de după gol, când a sărutat emblema de pe tricou și a spus "România, te iubesc".

Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

România a câștigat fără probleme, în această seară, pe teren propriu, duelul cu Andorra, scor 4-0, meci contând pentru a 8-a etapă a preliminariilor EURO 2024.
Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Răzvan Marin și Florinel Coman, iar Edi Iordănescu a obținut astfel cea mai clară victorie pe banca României în meciuri oficiale (România a mai câștigat și cu scorul de 0-5, cu Moldova, dar în amical).
La finalul partidei de pe Arena Națională, disputată în fața a peste 21.700 de copii, Ianis Hagi a vorbit despre rezultatul obținut de echipa sa, arătându-se extrem de încântat de jocul prestat.
Fotbalistul, care a fost văzut pe teren sărutând emblema României de pe tricou și spunând "România, te iubesc!", a spus că actualul lot al echipei naționale este unit și foarte determinat să dea totul pentru țară și pentru suporteri.
Citește și:

Ianis Hagi, mândru după victoria cu Andorra

"O victorie bună, o victorie pe care ne-am dorit-o, un meci pe care era normal să îl câștigăm, toată lumea se aștepta la asta și ne-am făcut datoria. Știam că vom avea două meciuri pe care le vom controla în această lună, doar că trebuia să dăm gol repede, să desfacem echipele.
Toată lumea știe că în primul meci nu am reușit să facem asta, în al doilea am reușit, s-a văzut, apoi golurile au venit, am jucat bine, am fost mai deciși în fața porții. O victorie meritată, era și normal să câștigăm.
Mă simt bine, nu cred că mai este un secret, toată lumea știe că mă simt bine în acea poziție de 10, sunt într-adevăr un jucător polivalent. Am jucat de la mijloc în sus pe toate pozițiile, dar mă simt bine acolo. Mă simt bine că am marcat primul gol la națională după accidentare. E o seară fericită, o victorie pe care trebuia să o obținem, mergem cu gândul la dubla din noiembrie.
Nu mi-a fost teamă la penalty, cred că s-a și văzut și la primul meci din această campanie, suntem un grup unit, ne ajutăm unul pe celălalt. Eu dădusem gol deja, Răzvan a venit, eram amândoi la penalty-uri, am vorbit pe teren și am întrebat care și cum. A zis că îl bate el, nu am stat să ne certăm, important e ca toată lumea să aibă reușite, toată lumea să aibă moralul cât mai sus, discutăm, vedem cine se simte bine. Important e că s-a marcat și că am reușit să dăm gol acea fază.
Am spus 'România, te iubesc' (n.r. pe teren, după gol), cred că e un mesaj scurt pe care am vrut să îl transmitem noi, ca grup, iubim țara. Indiferent de rezultate, grupul acesta va da mereu 100% pe teren. Murim pentru acest tricou și ăsta a fost mesajul meu către toată lumea, către toată țara, către copiii care au venit la ora aceasta să ne susțină, au fost incredibili", a declarat Ianis Hagi.
În urma victoriei cu Andorra, coroborate cu remiza dintre Elveția și Belarus din această seară, România a urcat pe primul loc al clasamentului grupei I. Echipa lui Edi Iordănescu, neînvinsă în această campanie de calificare la EURO, a ajuns la 16 puncte, având cu un punct mai mult decât Elveția, care are însă un meci în minus, din cauza amânării partidei cu Israel.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?

PROGRAMUL ROMÂNIEI ÎN PRELIMINARIILE EURO 2024

Etapa 9 (18 noiembrie 2023):
  • ora 18:00 | Belarus – Andorra
  • ora 20:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo
Etapa 10 (21 noiembrie 2023):
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus
Meciurile României din preliminariile Campionatului European 2024 vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo