Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ireal! 5 echipe din aceeași grupă de preliminarii pot ajunge la EURO 2024

Dani Morar

Actualizat 23/11/2023 la 10:28 GMT+2

EURO 2024 se apropie cu pași repezi, iar România își va afla adversarii din grupe pe 2 decembrie. Astăzi, de la ora 13, va avea loc tragerea la sorți a barajelor, iar situațiile paradoxale continuă să apară. Astfel, 5 din cele 6 echipe din grupa J ar putea ajunge la turneul final, conform noilor reguli stabilite de UEFA.

Bruno Fernandes, buteur avec le Portugal

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat la EURO 2024 în stil de mare echipă, după ce a terminat grupa I neînvinsă. Tricolorii au trecut de Elveția în ultima etapă, pe Arena Națională, asigurându-și primul loc la turneul final și o poziție în urna a doua pentru tragerea la sorți.
După ce ieri s-a scris despre situația paradoxală în care se află Estonia, care poate ajunge la EURO chiar dacă a obținut un singur punct preliminarii, astăzi a apărut în atenția presei un alt scenariu ireal.
Mai exact, 5 din cele 6 echipe din grupa J pot merge toate la turneul final, conform noilor reguli ale UEFA. Cum e posibil? Ei bine, Portugalia și Slovacia au obținut deja calificare, terminând pe primele două poziții în grupă, iar Luxemburg, Islanda și Bosnia.
Luxemburg va intra la baraj pe ruta C, în timp ce Bosnia se va afla pe ruta B, urmând să aibă ca adversar o echipă dintre Finlanda și Ucraina. Pentru ca scenariul să fie posibil, Islanda ar trebui să fie trasă la sorți pe ruta A și ar urma să evolueze împotriva Țării Galilor.
Play-off-ul pentru EURO 2024
  • Polonia - Estonia (D)
  • Țara Galilor - Finlanda/Ucraina/Islanda (B)
RUTA B
  • Israel - Ucraina/Islanda
  • Bosnia - Finlanda/Ucraina
RUTA C
  • Georgia - Luxemburg
  • Grecia - Kazahstan
Semifinalele play-off-ului se vor juca pe 21 martie 2024, iar cele 3 finale vor avea loc pe 26 martie, învingătoarele urmând să-și asigure locul la EURO. Tragerea la sorți a meciurilor va avea loc la Nyon, astăzi, de la ora 13:00.
Citește și:

Cotele la câștigarea EURO 2024

Echipa lui Edi Iordănescu a încheiat preliminariile fără înfrângere, cu 6 victorii și 4 rezultate de egalitate, dar și cu un golaveraj foarte bun, de 16-5, cel mai bun golaveraj înregistrat în preliminariile Campionatului European din 2008 și până în prezent.
Pe lângă România, știm încă 20 din cele 24 de echipe calificate la EURO 2024, ultimele 3 naționale care vor merge la turneul final urmând a fi stabilite în martie, în urma play-off-urilor din Liga Națiunilor.
În acest moment, cu 10 zile înaintea tragerii la sorți a grupelor de la turneul final, care e programată pe 2 decembrie, casele de pariuri și-au ales favoriții la câștigarea trofeului.
Conform bookmakerilor, Anglia și Franța sunt echipele cu cele mai mari șanse de a-și adjudeca titlul de campioană a Europei, având cote de 4,5. Formațiile lui Gareth Southgate și Didier Deschamps sunt urmate în topul favoritelor de Germania, țara gazdă fiind cotată cu 7, în timp ce pe locul 3 se află Spania, cu o cotă de 8.
Portugalia, care a avut o campanie perfectă de calificare, obținând punctajul maxim și având un golaveraj impresionant, de 35-2, are abia a patra șansă la câștigarea trofeului EURO 2024, fiind cotată cu 9.
În top 10 favorite la turneul final de anul viitor, se mai află Italia, Belgia și Olanda, cotate cu 17, dar și Croația și Danemarca, echipe pe care casele de pariuri le-au cotat cu 34.
România, care s-a calificat acum pentru a șasea oară la turneul final al Campionatului European, are în acest moment o cotă de 201 la câștigarea titlului european.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo