Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O nouă anomalie din partea UEFA! O națională cu un singur punct în preliminarii poate ajunge la EURO

Dani Morar

Actualizat 22/11/2023 la 14:17 GMT+2

UEFA a schimbat puțin sistemul de calificare la EURO odată cu implementarea Ligii Națiunilor, iar acest lucru a generat unele controverse. După încheierea preliminariilor a apărut o nouă anomalie, iar Estonia, echipă ce a avut un singur punct, păstrează șanse de calificare.

Belgium's Aster Vranckx and Estonia's Marten Kuusk fight for the ball during the match Estonia vs Belgian national soccer team Red Devils, match 3/8 in Group F of the Euro 2024 qualifications in Tallinn, Estonia, Tuesday 20 June 2023, BELGA PHOTO DIRK WAE

Credit imagine: Getty Images

Prelimianriile EURO 2024 s-au încheiat marți seara cu victoria României în fața Elveției. Tricolorii au rămas neînvinși și au câștigat grupa, iar acum vor face parte din urna a doua la tragerea la sorți, care va avea loc pe 2 decembrie, de la ora 19:00.
UEFA a schimbat regulile odată de calificare la turneul final odată cu introducerea Ligii Națiunilor în calendarul echipelor naționale. Astfel, Estonia, echipă care a obținut doar un punct în preliminarii, este încă în cărți pentru calificare. Acest lucru vine la scurt timp după ce Irlanda era obligată să piardă în fața Olandei pentru a păstra speranțe la play-off. Irlandezii au fost învinși, dar chiar și așa, au pierdut toate speranțele pentru calificare.
Această națională a pierdut 7 din cele 8 meciuri jucate în grupa F a preliminariilor, reușind doar un egal împotriva Azerbaidjanului. Deși sunt fără victorie, estonienii vor juca în barajul pentru cele 3 locuri rămase la EURO datorită faptului că au câștigat grupa din Liga Națiunilor, cu Malta și San Marino.
Estonia are o misiune aproape imposibilă în ceea ce privește calificarea, dar chiar și așa își va juca șansa. În semifinale va întâlni Polonia lui Lewandowski, iar dacă reușește o victorie, atunci va juca în finală cu Țara Galilor, Finlanda, Ucraina sau Islanda, în funcție de tragerea la sorți.
Meciurile de baraj pentru EURO 2024:
Ruta A
  • Polonia - Estonia (D)
  • Țara Galilor - Finlanda/Ucraina/Islanda (B)
Ruta B
  • Israel - Ucraina/Islanda
  • Bosnia - Finlanda/Ucraina
Ruta C
  • Georgia - Luxemburg
  • Grecia – Kazahstan
Semifinalele play-off-ului se vor juca pe 21 martie 2024, iar cele 3 finale vor avea loc pe 26 martie, învingătoarele urmând să-și asigure locul la EURO. Tragerea la sorți a meciurilor va avea loc la Nyon, pe 23 noiembrie, de la ora 13:00.
Citește și:

Cel mai bun 11 al fotbaliștilor care nu sunt calificați la EURO

Calificările pentru Euro 2024 s-au încheiat marți seara, astfel că știm toate cele 21 de țări calificate din faza preliminariilor. Mai există doar trei locuri pentru turneul din Germania, iar acestea vor fi obținute în urma unui baraj ce se va disputa în primăvara lui 2024.
De la Euro vor lipsi câteva țări extrem de valoroase, cu jucători de calibru mondial, care evoluează în cele mai tari campionate din lume. De exemplu, Norvegia nu va participa sigur la Campionatul European, fără să mai aibă vreo șansă prin baraj, astfel că al doilea jucător din cursa pentru Balonul de Aur 2023, Erling Haaland, va rămâne acasă.
Atacantul lui City nu este singurul exemplu, iar alături de el sunt mulți alți fotbaliști de valoare. De aceea, Eurosport.ro a realizat un prim 11 al celor mai buni jucători care nu și-au asigurat "biletul" pentru Euro. Este de menționat însă că din această echipă fac parte și jucători care mai au șanse prin intermediul barajului, însă nu s-au calificat prin intermediul preliminariilor.
  • Echipa jucătorilor absenți de la Euro: Szczesny - Ryerson, Lindelof, Savic, Mykolenko - Kulusevski, Zielinski, Odegaard, Solomon - Lewandowski, Haaland
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo