Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italienii recunosc că Ucraina trebuia să primească penalty în prelungiri: "Din fericire pentru noi…"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/11/2023 la 10:32 GMT+2

Presa din Italia răsuflă ușurată după ce echipa lor națională a fost iertată de un penalty în minutele de final ale meciului decisiv împotriva Ucrainei. Mudryk a părut să fie faultat de Cristante în interiorul careului, dar arbitrul nu a acordat lovitură de la 11 metri. Nici cei din cabina VAR nu au intervenit.

Federico Chiesa - Italy

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Campioana Europeană, Italia, s-a calificat in extremis la EURO 2024, după ce a scos un rezultat de egalitate, 0-0, în deplasarea împotriva Ucrainei. Selecționata lui Luciano Spalletti a început partida agresiv, presând în permanență linia defensivă a ucrainenilor.
Squadra Azzurra nu a reușit să marcheze în acel forcing de început, iar insistența acestora s-a ameliorat pe parcursul meciului. Ucraina a fost foarte periculoasă în câteva rânduri, iar în minutele de prelungiri a fost la un pas de a primi o lovitură de pedeapsă.
Bryan Cristante a avut o intervenție riscantă la Mykhaylo Mudryk, care a căzut în careul italienilor, după ce a fost călcat de jucătorul Romei. Contactul nu a fost sancționat de arbitrul spaniol al partidei, Jesus Gil Manzano, care nu a fost chemat nici la margine pentru a analiza faza.
Citește și:

Reacția comentatorilor italieni: "L-a atins"

Pe transmisiunea în direct a partidei, comentatorii din Italia au recunoscut că Bryan Cristante "l-a atins" pe jucătorul lui Chelsea. Și cei de la Gazzetta dello Sport știu că Italia a scăpat de un penalty, care ar fi trimis Squadra Azzurra la barajul de calificare:
"Din fericire pentru noi, arbitrul a făcut semn ca jocul să continue. Banca ucrainenilor a sărit, Zinchenko a protestat vehement lângă al patrulea arbitru. Din nou, din fericire pentru noi, VAR-ul nu a chemat „centralul” să revadă faza la monitor. Poarta noastră a rămas intactă și ne-am calificat", au notat jurnaliștii italieni.
UEFA este bănuită că ar fi ajutat-o intenționat pe Italia, având în vedere declarațiile președintelui Aleksandr Ceferin, de la finalul meciului pierdut de Italia în fața Angliei, scor 1-3: "Italia este prea importantă. Cred că va câștiga împotriva Ucrainei. Italia trebuie să se califice la EURO, altfel ar fi un dezastru."
Astfel, Italia s-a calificat la EURO 2024 și va avea șansa de a-și apăra trofeul câștigat în urmă cu 2 ani și jumătate. Spalletti și jucătorii săi trebuie să se pregătească de o grupă dificilă, având în vedere că Italia poate să pice în urna a patra pentru tragerea la sorți a grupelor, dacă Croația câștigă în această seară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo