Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, sub lupa jurnaliștilor din Ucraina, după calificarea la EURO! Ce au remarcat la echipa lui Edi Iordănescu

Bianca Dumitru

Publicat 28/03/2024 la 12:44 GMT+2

Ucraina s-a calificat în această săptămână la turneul final al EURO 2024, după ce a trecut de Islanda la baraj. Jurnaliștii ucraineni au analizat grupa din care va face parte echipa lui Sergiy Rebrov și au scris câteva detalii despre România, remarcându-i pe doi dintre "tricolori".

Dennis Man (Liechtenstein - România, preliminariile CM 2022)

Credit imagine: Eurosport

EURO 2024 va începe în aproximativ două luni și jumătate, în această săptămână fiind stabilite ultimele echipe calificate la turneul final. Ucraina a învins-o pe Islanda și a obținut biletele pentru competiția din Germania.
După calificarea la Campionatul European, jurnaliștii ucraineni au analizat grupa E din care va face parte echipa lui Sergiy Rebrov, alături de România, Belgia și Slovacia.
Despre naționala lui Edi Iordănescu, cei de la publicația Tribuna au evidențiat că "tricolorii" s-au calificat la EURO 2024 de pe primul loc al grupei preliminare în care s-au duelat cu Elveția și Israel.
Ucrainenii au remarcat doar doi jucători din lotul echipei naționale, pe Horațiu Moldovan și Radu Drăgușin, care evoluează la echipe de top din Spania și Anglia, dar au scris că România nu se bazează pe "mari vedete".
"România nu este un adversar pe care să îl tratăm de sus, în primul rând pentru că a câștigat grupa de calificare din care au mai făcut parte Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorrra.
Totuși, un rezultat remarcabil pentru România, care a terminat neînvinsă grupa de calificare, cu 6 victorii și 4 remize. Într-un mod neașteptat, România a revenit la un Campionat European după ce a ratat turneul final din 2021.Vecinii noștri au participat în total de cinci ori la EURO, însă o singură dată au ieșit din grupe, în 2000.
În actualul lot al României sunt cinci jucători care evoluează în marile campionate ale Europei, însă mulți dintre ei sunt la cluburi de mijlocul clasamentului sau care luptă pentru evitarea retrogradării.
Numai rezerva de portar Horațiu Moldovan și fundașul lui Tottenham, Radu Drăgușin, ies în evidență. Nu există mari vedete în echipa României, iar selecționer e Edi Iordănescu, care a antrenat doar la cluburi din România și la vecinii bulgari", au notat jurnaliștii de la Tribuna.
Citește și:

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA EURO 2024

România - Ucraina va fi primul meci al jucătorilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Această partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie, iar Ucraina va juca împotriva Slovaciei. Meciul "tricolorilor" cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion, iar Ucraina va înfrunta Belgia.
Cât de departe va ajunge România la EURO 2024?
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo