Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Clasament surpriză înainte de EURO 2024! Pe ce loc e România în "power ranking-ul" jurnaliștilor englezi

Bianca Dumitru

Publicat 28/03/2024 la 12:04 GMT+2

În această săptămână au fost aflate ultimele echipe calificate la EURO 2024. După meciurile de baraj, jurnaliștii din Anglia au făcut un clasament al formațiilor care vor participa la turneul final, iar România este considerată a avea șansa a doua în grupa E.

Hagi esulta per il gol in Israele-Romania - Qualificazioni Europei 2024

Credit imagine: Getty Images

EURO 2024 va începe în aproximativ două luni și jumătate, în această săptămână fiind stabilite ultimele echipe calificate la turneul final. Georgia, Polonia și Ucraina și-au învins adversarele de la baraj și au obținut biletele pentru competiția din Germania.
Georgia va face parte din grupa F, alături de Portugalia, Cehia și Turcia, Polonia a fost repartizată în grupa D, cu Franța, Olanda și Australia, iar Ucraina s-a alăturat României, Belgiei și Slovaciei, în grupa E.
După aflarea tuturor participantelor la turneul final, jurnaliștii englezi au pus echipele într-un top în funcție de forma pe care au arătat-o în meciurile din această lună. Cei de la The Guardian au notat-o pe primul loc pe Franța, pe care o consideră marea favorită de la EURO 2024, echipa lui Kylian Mbappe fiind urmată pe podium de Anglia și Germania.
Belgia, cea mai puternică adversară a României din grupa E, este plasată pe locul 7, jurnaliștii englezi notând că naționala lui Domenico Tedesco "a ajuns la 12 meciuri consecutive fără eșec, însă cam atât în privința entuziasmului". Britanicii consideră că "Diavolii Roșii" nu arată ca niște candidați serioși pentru trofeul EURO.
În top 10 se mai află, printre altele, Spania, Portugalia, Olanda și Italia, în timp ce România, care este considerată a avea șansa a doua în grupa E, ocupă locul 14 în ierarhia celor de la The Guardian.
Citește și:

România, pe locul 14 în topul echipelor de la EURO 2024

Conform sursei citate, "tricolorii" nu au arătat foarte bine în amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia, dar au avut și momente de sclipire, mai ales datorită lui Ianis Hagi, care a avut o prestație bună împotriva sud-americanilor.
"România a remizat cu Irlanda de Nord, 1-1, și a pierdut contra Columbiei, 2-3. Ambele meciuri au evidențiat slăbiciunile echipei din apărare și lipsa de idei din atac. Au fost însă momente contra Columbiei când România a arătat sclipirile de altădată.
Ianis Hagi, fiul marelui Gheorghe, a marcat după ce a intrat de pe banca de rezerve. Una peste alta, mai sunt multe de îmbunătățit pentru echipa lui Edward Iordănescu înainte de EURO 2024", au notat englezii.
Pe ce loc se va clasa România în grupa E de la EURO 2024?
Celelalte două adversare din grupa E, Ucraina și Slovacia, sunt pe locurile 21 și 22. Englezii au notat despre echipa lui Sergiy Rebrov că "poate pune probleme serioase în vară", datorită numelor importante din lot, în timp ce despre slovaci au scris că selecționerul Francesco Calzona a trecut printr-o perioadă dificilă, fiind "nevoit să improvizeze din cauza absențelor importante din lot cauzate de accidentări, cea mai notabilă fiind a căpitanului Milan Skriniar."
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo