Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Israel-România nu se mai joacă în Cipru. Anunțul făcut de președintele Federației de Fotbal din Israel

Andrei Nicolae

Actualizat 26/10/2023 la 21:28 GMT+3

România mai are două "finale" de disputat în preliminariile Euro 2024, iar una dintre ele este cu principala contracandidată pentru locul secund, Israel. Zilele trecute, presa din țara de la Marea Roșie scria că partidele de "acasă" ale adversarilor tricolorilor se vor juca la Nicosia, în contextul războiului izbucnit, însă acum și capitala Ciprului nu mai pare o variantă sigură.

România - Israel

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | Partida dintre Israel și România se va juca, exact cum se specula, în Ungaria, în cele din urmă. Anunțul oficial a fost făcut de președintele Federației de Fotbal din țara de la Marea Roșie.
"În ultimele zile am analizat mai multe variante în urma situației apărute în țară și am primit răspunsuri demne de toată lauda din partea unor țări precum Cipru sau Germania. Le mulțumim. Datorită marelui ajutor primit de la Yacov Hadas-Handelsman, ambasadorul Israelului din Budapesta, Guvernul Ungariei și Federația de Fotbal din Ungaria, avem șansa de a juca meciurile cu Elveția și România în Ungaria.
Am trimis o notificare oficială către UEFA. Stadionul și varianta disputării meciului cu spectatorii vor fi studiate în zilele următoare. Toți sperăm să reușim să ne calificăm la EURO 2024 și să aducem pentru țara noastră momente de bucurie de care avem nevoie disperată acum", a transmis Moshe Zuares, potrivit sport.ro.
Știrea inițială
România este la doar două meciuri distanță de o posibilă revenire la Campionatul European, iar elevii lui Edi Iordănescu depind de meciurile cu Israel și Elveția din noiembrie. Prima națională menționată este principala contracandidată a tricolorilor pentru locul secund din grupa de calificare, însă aceasta va avea o misiune dificilă în următoarea lună.
Israelul va fi nevoită să joace patru partide în noiembrie, deoarece ambele din octombrie au fost amânate în urma războiului izbucnit dintre israeleni și palestinieni. În acest sens, echipa de la Marea Roșie nu va mai putea juca meciurile de pe teren propriu la ea în țară, iar Nicosia fusese anunțată drept variantă aleasă de Federația Israeliană.
Publicația israelieană, One, care anunțase capitala Ciprului drept locația pentru meciurile de "acasă" ale adversarei României, a venit cu un nou anunț. Jurnaliștii au scris astăzi, joi, că sunt șanse ca partidele Israelului să nu se mai joace în Nicosia, motivul invocat fiind faptul că federația de la Tel Aviv nu are aprobările necesare.
În acest sens, dacă Israel va fi nevoită să se reprofileze, atunci Ungaria sau Germania ar fi celelalte alternative. Astfel, este posibil ca România să nu se deplaseze atât de mult și să joace chiar în țara vecină, la Budapesta. Hotărârea finală cu privire la organizarea meciurilor celor de la Israel în Nicosia va veni până duminică.
Citește și:

ISRAEL VA JUCA 4 MECIURI ÎN 10 ZILE, ÎN NOIMEBRIE! ROMÂNIA, LA MÂNA EI PENTRU CALIFICAREA LA EURO

România, Elveția și Israel luptă pentru primele două poziții în grupa I. Tricolorii au trecut pe locul 1 pentru moment, dar calculele în grupă sunt complicate, în contextul în care advesarele au mai multe meciuri decât noi de disputat în următoarea lună și jumătate.
Tricolorii sunt neînvinși în actualele preliminarii și visează la o nouă prezență la Euro, dar trebuie spus că băieții lui Iordănescu au nevoie de puncte din ambele dispute rămase de jucat (cu Israel și Elveția) pentru a nu sta la mâna rezultatelor. Asta pentu că prima reprezentativă condusă de Edi Iordănescu mai are doar două meciuri de jucat, în timp ce Elveția are de evoluat în 3 dispute, iar Israel are 4 meciuri până la terminarea preliminariilor.
Situația este complicată în grupa tricolorilor, la fel și calculele. Calendarul pentru noiembrie este în continuare incert, după ce unul dintre meciurile Israelului nu a fost încă programat, iar speranțele oamenilor de acolo ar fi ca jocul cu Kosovo, fără o dată încă, să nu aibă loc tot luna viitoare, când sunt deja programate alte trei meciuri din preliminarii.
După ce nu a jucat nici cu Elveția, nici cu Kosovo în luna octombrie, Israel mai are patru jocuri în grupă.
UEFA a anunțat că jocul Israel - Elveția a fost reprogramat pentru data de 15 noiembrie, în continuare existând incertitudine în jurul datei meciului cu Kosovo, a doua restanță.
În acest timp, publicația israeliană Sport5 susține că planul forului european este acela ca duelul cu Kosovo să fie reprogramat cu trei zile înaintea meciului cu Elveția, pe 12 noiembrie.
Shino Zoertz a încercat să îi convingă pe oficialii UEFA să programeze duelul în decembrie sau chiar anul viitor, în martie, dar acest lucru nu este pe placul celor care conduc forul internațional și care vor ca situația să se definitiveze în noiembrie.
În acest context, Israel ar urma să dispute patru meciuri în decurs de doar nouă zile, lucru cu care oficialii israelieni nu sunt de acord.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo