Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Noi probleme în grupa României din preliminariile EURO 2024. UEFA a deschis o anchetă disciplinară

Maria Olteanu

Actualizat 15/11/2023 la 10:34 GMT+2

Grupa României din preliminariile EURO 2024, cu ambele războaie ale lumii în același loc, continuă să fie una cu probleme și la nivel disciplinar. După ce România a plătit pentru ceea ce au făcut fanii ei la jocul cu Kosovo, de pe teren propriu, acum UEFA s-a autosesizat și poate impune noi pedepse după un alt meci din grupă, jucat în urmă cu câteva zile.

Shon Goldberg, în duel cu Denis Alibec (România - Israel 1-1)

Credit imagine: Eurosport

Finalul preliminariilor EURO 2024 este tot mai aproape, doar câteva jocuri despărțindu-ne până când vom afla exact care sunt echipele ce se califică în Germania și echipele care rămân acasă.
România este și ea în cărți pentru a primi unul dintre cele două bilete din Grupa I, o grupă care în continuare are probleme și în afara terenului.
După ce România a fost amendată de UEFA pentru cele întâmplate la jocul cu Kosovo, din luna septembrie, acum a venit rândul celor din Kosovo să intre în vizorul forului internațional, pentru comportamentul nepotrivit al fanilor la meciul cu Israel, din weekend.
Restanța din etapa a 8-a s-a jucat la Priștina, cu Kosovo din postura de țară gazdă, care s-a impus 1-0 în fața reprezentativei din Israel. Fanii kosovari au ieșit însă la rampă, la începutul meciului.
Imnul celor din Israel a fost huiduit de fanii prezenți în tribune, așa că UEFA s-a autosesizat și a deschis o anchetă.
Presa kosovară anunță faptul că forul internațional a deschis o anchetă disciplinară pentru cele întâmplate, iar gazdele pot fi pedepsite financiar sau cu suspendarea terenului, așa cum s-a întâmplat în cazul României, acum câteva luni.
Se va califica România la EURO 2024?

CUM ARATĂ COTELE ÎNAINTE DE ISRAEL - ELVEȚIA

Echipa națională a României se va duela în această lună cu reprezentativele Israelului și Elveției, în ultimele meciuri din preliminariile Campionatului European din 2024.
Înaintea acestor partide, "tricolorii" sunt pe primul loc în clasamentul grupei I, având 16 puncte, cu unul mai mult decât Elveția, care are însă un meci în minus, din cauza amânării partidei cu Israel.
România este într-o poziție foarte bună să meargă la turneul final din Germania și stă doar la mâna ei pentru a obține această calificare. Biletele ar putea fi obținute chiar de sâmbătă aceasta, dacă românii obțin cel puțin un punct cu Israel, iar israelienii nu câștigă restanța cu Elveția.
Jocul de miercuri seara, restanța din runda a 7-a dintre Israel și Elveția, care va avea loc în Ungaria, de la ora 21:45 și LIVETEXT pe Eurosport.ro, are o însemnătate foarte mare în economia clasamentului, tricolorii fiind și ei cu ochii ațintiți asupra acestui duel.
Înaintea partidei dintre Israel și Elveția, casele de pariuri și-au ales favorita, acestea mizând pe un succes al trupei vizitatoare, care pleacă favorită certă, chiar dacă nu traversează cel mai bun moment al acestor preliminarii.
Elveția are o cotă de 1.52 pentru succes, în timp ce gazdele din Israel pornesc cu o cotă de 6.50 pentru o victorie în acest joc. Cota pentru o remiză este de 4.20.
Clasamentul Grupei I după Kosovo - Israel 1-0
  • 1. România - 8 meciuri - 16 puncte
  • 2. Elveția - 7 meciuri - 15 puncte
  • 3. Israel - 7 meciuri - 11 puncte
  • 4. Kosovo - 8 meciuri - 10 puncte
  • 5. Belarus - 8 meciuri - 6 puncte
  • 6. Andorra - 8 meciuri - 2 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo