Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda, victorie dramatică în fața Greciei în preliminariile Euro 2024. Toate rezultatele serii din calificări

Andrei Nicolae

Publicat 16/10/2023 la 23:48 GMT+3

Prima zi din această săptămână a adus noi meciuri din preliminariile Euro 2024, iar partidele oferite au fost destul de interesante. Cele mai echilibrate dueluri au fost cele dintre Grecia și Olanda, respectiv Luxemburg și Slovacia, naționale ce se luptă pentru calificare în grupele lor. Cristiano Ronaldo a atins o nouă bornă, iar Austria și-a asigurat biletul la turneul final.

Virgil van Dijk of Holland celebrates 0-1 during the EURO Qualifier match between Greece v Holland at the OPAP Arena on October 16, 2023 in Athens Greece

Credit imagine: Getty Images

Seara de luni a marcat o nouă serie de partide în calificările pentru Campionatul European din 2024. Meciul care a deschis ziua a fost cel dintre Austria și Azerbaijan, în Grupa F. Naționala din centrul Europei s-a impus la limită, cu 1-0, asigurându-și astfel biletele pentru turneul final din Germania. Golul care a trimis-o la Euro a fost înscris de Sabitzer.
După duelul din Grupa F, au urmat șase partide ce s-au disputat concomitent. Unul dintre cele mai așteptate meciuri, cu o miză extrem de mare, a fost cel dintre Grecia și Olanda. Înaintea partidei, elenii se aflau pe locul 2, la trei puncte de batavi, dar și cu un meci în plus.
Naționala lui Ronald Koeman a dominat prima repriză, însă nu și-a putut converti șansele. Olandezii chiar au ratat un penalty prin Wout Weghorst, care a executat slab lovitura sa. Meciul părea că se îndrepta spre un rezultat de egalitate, favorabil Greciei, însă elevii lui Koeman au mai primit un penalty în prelungiri.
De data aceasta, Virgil Van Dijk a venit la punctul cu var și a marcat pentru o victorie mare în minutul 90+4. Batavii au egalat-o astfel pe Grecia și mai au și un meci în minus față de eleni, astfel că acum au din nou prima șansă la calificare.
Citește și:

Luxemburg s-a îndepărtat de performanța istorică mult așteptată

Un alt meci urmărit cu interes, cu o miză mare, a fost cel dintre Luxemburg și Slovacia. Țara din Benelux era la doar două puncte de locul secund, ocupat de Slovacia, iar o calificare istorică la Euro era în cărți.
Slovacii s-au impus însă cu 1-0 și au năruit în proporție extrem de mare visul luxemburghezilor, care păstrează doar șanse matematice de a se califica la Euro acum. Cu două etape îniante de final, mica națională este la cinci puncte de Slovacia.
În alte partide din preliminarii, duelul dintre Belgia și Suedia a fost amânat în urma unui atac terorist, Portugalia a învins-o la scor pe Bosnia și Herțegovina, iar Cristiano a atins o nouă bornă. Lusitanul a devenit cel mai bun marcator din acest an, într-un clasament provizoriu evident.
Ultimele două meciuri de luni au marcat două rezultate de 4-0, unul fiind al Irlandei împotriva lui Gibraltar, iar celălalt al Islandei în fața lui Liechtenstein.
Rezultatele serii în preliminariile Euro 2024
  • Azerbaijan - Austria 0-1
  • Belgia - Suedia 1-1 (abandonat după prima repriză)
  • Bosnia și Herțegovina - Portugalia 0-5
  • Gibraltar - Irlanda 0-4
  • Grecia - Olanda 0-0
  • Islanda - Liechtenstein 4-0
  • Luxemburg - Slovacia 0-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol