Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Președintele Federației din Kosovo, anunț de ultimă oră pentru fani înaintea jocului cu Israel, din preliminariile EURO

Maria Olteanu

Publicat 07/11/2023 la 18:17 GMT+2

România este în luptă directă cu Israel pentru calificarea la Campionatul European din 2024, iar tricolorii pot profita de problemele adversarilor. Primul duel din această lună pentru Israel este programat duminică, la Priștina, iar președintele federației de acolo a anunțat noi informații înaintea acelei confruntări, care s-ar putea juca cu fani în tribune.

Vedat Muriqi, Kosovo

Credit imagine: Twitter

România este la mâna ei pentru a obține calificarea la Campionatul European din 2024, dar tricolorii pot ajunge la turneul final și dacă nu vor obține 6 puncte din ultimele două partide, cu Israel și Elveția. Reprezentativa din Orientul Mijlociu parea avea o misiune imposibilă, deoarece va disputa 4 meciuri în decurs de numai 9 zile, două dintre ele reprezentând confruntările amânate din cauza războiului în luna octombrie.
Primul meci al israelienilor va avea loc în Kosovo, pe 12 noiembrie, iar un rezultat pozitiv al echipei din Balcani ar deschide și mai mult porțile României către EURO.
Meciul este considerat unul cu risc crescut având în vedere perioada pe care o traversează Israel, iar președintele federației de acolo a făcut în cursul zilei de marți un anunț vizavi de prezența fanilor în tribune.
După câteva informații potrivit cărora jocul Kosovo - Israel ar fi urmat să se joace cu porțile închise, detalii de la Priștina aduc în evidență faptul că la această partidă vor putea fi fani în tribune.
Potrivit publicației israeliene Sport5, în Kosovo se raportează că meciul care va avea loc duminică ar putea fi fără audiență. Motivul pentru care organizatorii consideră că un public local nu va putea fi prezent este dat de considerente de securitate și asta în contextul tensiunilor din Israel.
Potrivit aceluiași articol, în cursul zilei de marți va avea loc o întâlnire a asociației kosovare, pentru a decide dacă suporterii vor fi sau nu prezenți la acest joc.
Momentan, vânzarea biletelor pentru acest joc nu s-a deschis, iar această problemă se va decide în următoarele ore.
Dar, spre deosebire de relatările din presa locală, președintele asociației kosovare, Agim Adami, a declarat că "Meciul dintre Kosovo și Israel se va desfășura cu public".

ISRAELUL VA FACE UN SINGUR ANTRENAMENT CU TOT LOTUL, ÎNAITEA MECIULUI DIN KOSOVO

Naționala condusă de Alon Hazan se va reuni astăzi, dar numai 9 jucători vor începe pregătirea în primă fază. Selecționerul israelian a convocat 31 de jucători pentru cele 4 partide din perioada următoare, dar mulți dintre ei vor ajunge foarte târziu la lot, pentru că trebuie să-și respecte angajamentele de la cluburi.
Conform jurnaliștilor de la One, selecționerul Israelului va avea la dispoziție toți jucătorii abia sâmbătă, 11 noiembrie, la antrenamentul oficial de dinaintea meciului cu Kosovo de a 2-a zi. Mulți dintre ei vor fi foarte obosiți după o perioadă încărcată la echipele de club. În plus, naționala Israelului este obligată să câștige cu Kosovo, dar și să-și conserve energia pentru următoarele două meciuri cruciale, cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie). Așadar, există toate premisele ca naționala Israelului să ajungă la ora meciului cu România stoară de puteri, în timp ce majoritatea tricolorilor vor fi avut cel puțin o săptămână fără niciun meci în picioare.

LOTUL ISRAELULUI PENTRU CELE PATRU PARTIDE DIN PRELIMINARIILE EURO 2024

  • Portari: Omri Glazer, Daniel Peretz, Yoav Gerafi, Gad Amos;
  • Fundași: Miguel Vitor, Roy Revivo, Stav Lemkin, Raz Shlomo, Eli Desa, Sean Goldberg, Ofir Davidzada, Gil Cohen, Ofri Arad, Avishay Cohen;
  • Mijlocași: Oskar Gloukh, Dan Glazer, Neta Lavi, Dor Peretz, Gadi Kinda, Gabi Kanichowski, Ramzi Safouri, Eden Karzev, Mohammad Abu Fani;
  • Atacanți: Shon Weissman, Eran Zahavi, Dor Turgeman, Tai Baribo, Idan Toklomati, Dean David, Anan Khalaili, Shiv Yehezkel.
Program Israel în luna noiembrie:
  • 12 noiembrie, 21:45: Kosovo – Israel (Priștina)
  • 15 noiembrie, 21:45: Israel – Elveția (Felcsut, Ungaria)
  • 18 noiembrie, 21:45: Israel – România (Felcsut, Ungaria)
  • 21 noiembrie, 21:45: Andorra – Israel (Andorra la Vella)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo