Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Președintele federației israeliene, despre posibila retragere din preliminariile EURO 2024: "Și-au dorit să renunțăm"

Maria Olteanu

Actualizat 07/11/2023 la 19:58 GMT+2

Naționala Israelului s-a reunit astăzi în vederea celor 4 partide din finalul preliminariilor Campionatului European de anul viitor. Selecționerul Alon Hazan a susținut o conferință de presă în care a vorbit pe larg despre mai multe subiecte. La rândul lui, președintele federației a explicat cum mulți și-ar fi dorit ca echipa să se retragă, dar băieții vor continua să lupte.

Israel vrea să amâne meciurile din preliminariile Euro 2024

Credit imagine: Getty Images

România este în luptă directă cu Israel pentru calificarea la Campionatul European din 2024, iar tricolorii pot profita de situația delicată a reprezentativei din Orientul Mijlociu. Războiul declanșat luna trecută a făcut ca partidele Israelului cu Kosovo și Elveția să fie amânate, astfel că acestea au fost comasate alături de cele cu România și Andorra, într-un interval de numai 9 zile, în această lună.
Naționala Israelului s-a reunit azi în vederea partidelor care o pot duce la EURO, iar selecționerul Alon Hazan a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre perioada dificilă prin care trece echipa sa, programul de foc care urmează și șansele de a ajunge la EURO.
A adus în discuție și programul extrem de încărcat, cu cele 4 jocuri în 9 zile, însă a explicat că elevii săi sunt foarte motivați să obțină calificarea.
La rândul lui, președintele federației israeliene a recunoscut că au fost suficienți oameni care au insistat ca Israelul să se retragă din aceste preliminarii și a anunțat că jucătorii săi vor avea fani în tribune la cele două jocuri considerate acasă, din Ungaria.
"Patru meciuri în nouă zile? E dificil, însă lotul nostru e mare și ne vom descurca. Băieții sunt extrem de motivați", a spus selecționerul Israelului, care a fost completat de șeful forului de acolo.
"Au fost destui care și-au dorit să renunțăm și să ne retragem din competiție. Asta nu se va întâmpla. Ne-am încăpățânat să jucăm cu public pentru a le oferi ocazia fanilor noștri evrei și israelieni să ne încurajeze la partidele cu Elveția și România. Sperăm să fie plin stadionul. E mic, dar suntem siguri că va fi ce avem nevoie pentru a simți că evoluăm acasă", a spus acesta, citat de flashscore.

UNII ISRAELIENI ȘI-AU RISCAT CONTRACTELE PENTRU VISUL DE A MERGE LA EURO

Selecționerul israelian a ținut să le mulțumească tuturor fotbaliștilor care au dat curs convocării, subliniind că unii dintre ei au riscat să li se rezilieze contractele pentru a se prezenta în această săptămână la lot.
În același timp, Alon Hazan a spus că oboseala nu ar trebui să fie o problemă în cele 4 meciuri, pentru că tocmai de aceea a convocat 31 de jucători. De asemenea, acesta a încercat să-și mobilizeze echipa, spunând că jucarea meciurilor de acasă pe teren neutru ar trebui să fie un factor mobilizator și mai mare, pentru că tot poporul va fi în spatele echipei naționale de la distanță, într-un context politic atât de dificil.
"Sunt plin de apreciere pentru jucătorii care au venit și au făcut totul pentru asta. Unii au riscat un contract sau au fost dispuși să o facă. Suntem mult mai mult decât un popor, suntem o țară întreagă care se unește.Partea pozitivă astăzi este că există oameni care se sacrifică în folosul țării noastre – chiar și cei care nu sunt evrei.
Să joci în fața a 30.000 de oameni este bine, dar să joci și să știi că milioane de oameni din această țară se unesc pentru un lucru, pentru țara în sine, este altceva. Jucătorii noștri trebuie să închidă ochii și să-și amintească milioanele de oameni pe care îi reprezintă. Ei trebuie să înțeleagă că fiecare dintre ei nu doar că ne vede de departe, ci este în inimile noastre. Va fi mult mai tare și mai semnificativ decât 30.000 de fani în tribune aici, în Israel", a spus Alon Haza, citat de israelienii de la One.
Pentru România ar fi foarte important ca Israelul să nu câștige în Kosovo, pentru că astfel tricolorii vor avea și mai multe opțiuni de a termina grupa pe unul din primele două poziții. Chiar dacă Israelul nu ar fi scoasă din luptă nici în cazul unui rezultat negativ la Priștina, moralul echipei lui Alon Hazan va scădea foarte mult.

LOTUL ISRAELULUI PENTRU CELE PATRU PARTIDE DIN PRELIMINARIILE EURO 2024

  • Portari: Omri Glazer, Daniel Peretz, Yoav Gerafi, Gad Amos;
  • Fundași: Miguel Vitor, Roy Revivo, Stav Lemkin, Raz Shlomo, Eli Desa, Sean Goldberg, Ofir Davidzada, Gil Cohen, Ofri Arad, Avishay Cohen;
  • Mijlocași: Oskar Gloukh, Dan Glazer, Neta Lavi, Dor Peretz, Gadi Kinda, Gabi Kanichowski, Ramzi Safouri, Eden Karzev, Mohammad Abu Fani;
  • Atacanți: Shon Weissman, Eran Zahavi, Dor Turgeman, Tai Baribo, Idan Toklomati, Dean David, Anan Khalaili, Shiv Yehezkel.
Program Israel în luna noiembrie:
  • 12 noiembrie, 21:45: Kosovo – Israel (Priștina)
  • 15 noiembrie, 21:45: Israel – Elveția (Felcsut, Ungaria)
  • 18 noiembrie, 21:45: Israel – România (Felcsut, Ungaria)
  • 21 noiembrie, 21:45: Andorra – Israel (Andorra la Vella)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo