Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Și-a calificat echipa la EURO 2024, iar apoi a demisionat! "Am decis dinaintea meciului"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/11/2023 la 09:34 GMT+2

Cehia a câștigat aseară meciul cu Republica Moldova, scor 3-0, asigurându-și calificarea la EURO 2024. În ciuda îndeplinirii obiectivului de a ajunge la turneul final, selecționerul Jaroslav Silhavy a demisionat la finalul partidei.

Jaroslav Silhavy (Cehia)

Credit imagine: Getty Images

Selecționerul Cehiei, Jaroslav Silhavy, a anunțat luni seară că demisionează din postul său, la doar câteva minute după calificarea echipei naționale de fotbal la EURO 2024, în urma victoriei cu scorul de 3-0 în fața reprezentativei Republicii Moldova.
"Chiar dacă suntem fericiți acum, am decis deja înaintea meciului că nu vom continua", a declarat antrenorul în vârstă de 62 de ani pentru televiziunea publică cehă, la interviul acordat după meci.
Silhavy, care a condus selecționata Cehiei până în sferturile de finală la precedentul Campionat European de fotbal, înainte de a-i asigura un loc la turneul final care va avea loc anul viitor în Germania, s-a aflat sub tirul criticilor pentru evoluțiile slabe ale elevilor săi în Grupa E, în care cehii s-au clasat pe locul secund după Albania, în condițiile în care au câștigat doar patru meciuri din opt.
Naționala Cehiei a fost afectată, totodată, de un scandal cu mai puțin de 48 de ore înaintea meciului decisiv cu Republica Moldova, după ce trei internaționali - Vladimir Coufal (West Ham United), Jakub Brabec (Aris Salonic) și Jan Kuchta (Sparta Praga) - au fost excluși din lot pentru că au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică într-o discotecă.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo