Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, după ce încheie anul cu victorie: "Trebuie să facem front comun!". Ce le promite românilor

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/11/2022 la 23:16 GMT+2

Echipa națională de fotbal a României a câștigat cu scorul 5-0 meciul amical jucat în compania Republicii Moldova, la Chișinău. Acesta a fost ultimul duel din 2022 pentru elevii lui Iordănescu. Tehnicianul a aruncat în luptă mai mulți debutanți, care nu au dezamăgit la prima lor participare sub tricolor.

Edi Iordănescu. Sursa foto: Agerpres

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
Echipa națională de fotbal a României a câștigat categoric, scor 5-0, meciul amical jucat în fața Republicii Moldova, la Chișinău.
Tricolorii lui Edi Iordănescu s-au deplasat în Moldova după eșecul suferit la mijlocul săptămânii, 1-2 cu Slovenia, la Cluj.
Românii au condus de la un capăt la altul al meciului, iar Iordănescu a avut ocazia să arunce în teren mai mulți debutanți, care nu au dezamăgit în aceste jocuri și pe care îi așteaptă în primăvară să califice echipa la Campionatul European din 2024.
CITEȘTE ȘI:

Edi Iordănescu, după ce încheie cu victorie anul 2022

Selecționerul Edi Iordănescu a analizat pe scurt evoluția elevilor selecționați pentru acțiunea din noiembrie și s-a arătat mulțumit de fotbaliștii cărora le-a oferit debutul la națională. Iordănescu este optimist înaintea meciurilor din preliminariile Campionatului European și speră să califice echipa la turneul final.
"Suntem la cald şi nu vreau să fac foarte multe aprecieri. Zilele următoare vom analiza şi vom trage concluzii. Cred că per total a fost o acţiune reuşită din multe puncte de vedere. Strategia aleasă a fost una inspirată. Debutăm 9 jucători foarte tineri, azi am avut 23 de ani media de vârstă. Cred că e cea mai tânără echipă a României din istorie.
Echipa a făcut un joc bun, a avut tonus, a avut alt curaj decât am arătat cu Slovenia. Sigur, lumea etichetează repede, dar să nu uităm că am întâlnit prima garnitură a Sloveniei şi a Moldovei. Am arătat 3 reprize bune şi foarte bune. Regret că ne-a lipsit puţină atenţie să avem un rezultat mai bun şi cu Slovenia.
Sunt jucători care ies la rampă, care dau semne că pot lărgi grupul nostru. Avem în momentul ăsta în echipă 3 jucători care acum 7 luni erau în liga a doua. Fotbalul românesc are potenţial şi eu zic că are şi viitor. 9 debutanţi, îmi pare rău că şi pe Popică nu am putut să îl ajutăm.
O să continui linia pe care am avut-o din februarie, suntem foarte atenţi. Nu e uşor nici pentru mine. Mă gândesc la Chiricheş, la Niţă… va fi o experienţă foarte bună pentru mine în Qatar. Cinci zile, 10 jocuri.
Vine 1 decembrie, pentru toţi românii: unitate şi la mulţi ani. Vom fi la European!", a declarat Iordănescu, la PRO Arena.

Alex Cicâldău anunță un nou început la națională

Alexandru Cicâldău, marcatorul celui de-al treilea gol al României în victoria cu Moldova, a declarat la finalul jocului că acesta este un nou început pentru națională, arătându-se optimist înainte de preliminariile pentru Euro.
"Am venit aici cu gândul să facem un joc bun și să câștigăm și ne bucurăm că am reușit. Mă bucur că mi-a ieșit. Lucrez foarte mult la loviturile libere, dar cel mai important e că am câștigat, chiar și cu diferența asta de scor.
Eu cred că e un nou început. A fost doar un meci, până la urmă, dar știm că anul viitor încep lucrurile serioase și trebuie să venim pregătiți la maximum la fiecare selecție.
Noi suntem foarte încrezători în tot ceea ce înseamnă acest grup creat, arătăm bine de la selecție la selecție, e șansa noastră și vom da totul pentru calificare", a declarat Alex Cicâldău, la PRO Arena, după victoria cu Moldova.

România, victorie de moral cu Moldova

Primul gol al tricolorilor a fost reușit în minutul 9 al întâlnirii. Olimpiu Moruțan, servit excelent de George Pușcaș, a înscris cel dintâi gol al partidei de la Chișinău și totodată primul său gol la echipa națională.
România a lovit bara în minutul 21, prin Denis Drăguș, care a reușit în cele din urmă să își treacă numele pe lista marcatorilor în minutul 39. Acesta, cu o execuție spectaculoasă, la colțul scurt, a mărit ecartul românilor, care au intrat cu doi pași în față la vestiare.
În repriza secundă, tricolorii au mai punctat de trei ori.
Primul a fost Alexandru Cicâldău, în minutul 61, când a izbutit să puncteze direct din lovitură liberă, la vinclu.
Debutantul Daniel Paraschiv, fotbalistul celor de la Hermannstadt, a reușit să obțină penalty la prima atingere a balonului. Tot el a fost cel care a marcat pentru 4-0, trecându-și în cont cea dintâi reușită la echipa națională.
Tabela a fost închisă în minutul 88 de fundașul Adi Rus, care, cu banderola de căpitan pe braț, a reușit și el primul gol la națională, stabilind scorul final al întâlnirii de la Chișinău, scor 5-0.
Acesta a fost ultimul meci al României din anul 2022, următoarele partide pentru Edi Iordănescu fiind programate în luna martie, în preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

Republica Moldova - România 0-5

  • Moldova (3-4-3): 1. Celeadnic – 20. Platica, 17. Dumbravanu, 3. Bolohan, 4. Armaş, 2. Reabciuk – 22. Rață, 8. Moțpan, 7. Ioniţă (cpt.) – 19. Postolachi, 11. Damașcan. Rezerve: 12. Avram, 23. Railean – 5. Ștefan, 6. Dros, 10. Plătică, 13. Caimacov, 14. Iovu, 15. I. Jardan, 16. Stînă, 18. Iosipoi, 21. Revenco, 24. Țurcan, 25. Clescenco, 26. Cojocari. Selecționer: Serghei Cleșcenco
  • România (4-3-3): 12. Târnovanu – 4. Manea, 17. Rus, 15. Burcă (cpt.), 2. Opruț – 20. Olaru, 6. Băluță, 10. Cicâldău – 21. Moruțan, 9. Pușcaș, 7. Drăguș. Rezerve: 1. Moldovan, 16. Popa – 3. Vătăjelu, 5. Nedelcearu, 8. Ștefănescu, 11. Petrila, 13. Pantea, 14. M. Marin, 19. Paraschiv, 22. Drăgușin, 23. Cordea, 24. Sefer, 25. Păun, 26. Boloca. Selecționer: Edward Iordănescu
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo