Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții: Edi Iordănescu, făcut praf după Elveția - România 2-2! "Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun"

Bianca Dumitru

Actualizat 20/06/2023 la 07:05 GMT+3

Știrile dimineții | România a remizat în deplasarea din Elveția, scor 2-2, după ce în prima repriză tricolorii au jucat foarte slab. Edi Iordănescu s-a arătat optimist după meci, iar Gică Popescu și Viorel Moldovan l-au criticat dur pentru modul în care a abordat partida și pentru declarațiile făcute.

Edi Iordănescu (România)

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Gică Popescu a răbufnit după discursul lui Edi Iordănescu

România și Elveția au remizat luni seara, scor 2-2, la Lucerna, într-un meci contând pentru cea de-a patra etapă a preliminariilor EURO 2024.
La finalul partidei, după ce Edi Iordănescu a vorbit despre viitorul naționalei României, considerând că echipa merge pe drumul cel bun, Gică Popescu a răbufnit.
Fostul mare fotbalist român l-a criticat pe selecționer pentru discurs, spunând că tricolorii nu au arătat nimic și că nu asta este ceea ce ne dorim de la lotul național.
"Doamne ferește să fie acesta drumul cel bun! Băi Edi, tu nu știi ce înseamnă echipa națională! Nu poți să vii după meciul ăsta execrabil, când putea să te umfle Elveția cu 7-0, să spui că vii pe drumul cel bun! Să spui că creăm valori! Care valori?
Băi băiatule, la echipa națională sunt rezultate! Să-i mulțumim lui Dumnezeu că i-a căzut mingea în cap lui Pușcaș. Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun al echipei naționale! Nu grup, nu familie, nu rezultate!
Ai făcut cele mai proaste meciuri din istoria națională. Lasă-l pe taică-tu să ducă naționala pe drumul cel bun dacă nu te simți în stare. Astea sunt valorile pe care le creează Edi la echipa națională? Că îi cade mingea pe cap lui Pușcaș? Nu astea sunt valorile pe care le vrem", a spus Gică Popescu, la Prima Sport.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?

2. Edi Iordănescu, criticat și de Viorel Moldovan

La rândul său, Viorel Moldovan, invitat în platoul Prima Sport, l-a criticat pe selecționerul României, evidențiind că acesta a abordat greșit meciul din punct de vedere tactic.
"A fost total depășit, a greșit fundamental din punct de vedere tactic. Nu poți să abordezi așa un joc de o asemenea manieră, sunt total dezamăgit. A salvat un egal incredibil.
A fost complet depășit de realitate. Și nu aș da vina pe jucători. Din cauza tacticii, nu au avut un sens al jocului", a declarat Viorel Moldovan.
Citește și:

3. România, inexistentă pe teren în prima repriză

Chiar dacă meciul de la Lucerna s-a încheiat cu scorul de 2-2, în prima repriză, jucătorii României au fost inexistenți pe teren.
Conform statisticilor, tricolorii au ajuns foarte puțin în atac, având o singură șansă la poarta lui Sommer, în timp ce gazdele au fost în 10 situații de a înscrie, având 3 șuturi pe poartă.
Nici la numărul de pase România nu a stat mai bine. Fotbaliștii noștri au încercat 110 pase, dintre care le-au reușit 72, adică 65%. De cealaltă parte, elvețienii au avut un procentaj de 91% pase reușite (364 din 400).
De asemenea, echipa lui Iordănescu s-a remarcat printr-o posesie foarte scăzută a mingii, de doar 26%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo