Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un tricolor a început să plângă la Budapesta, la finalul partidei cu Belarus! "Greu de digerat"

Cristian Mihală

Actualizat 13/10/2023 la 08:56 GMT+3

Denis Drăguș, marele pariu al lui Edi Iordănescu pentru partida cu Belarus, a plâns la final, dezamăgit de faptul că prima reprezentativă a ratat șansa de a face un pas important către Campionatul European.

Fără foarte multe realizări pe teren, Denis Drăguș a impresionat la capitolul atitudine

Credit imagine: Eurosport

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Belarus, 0-0, joi seara, pe Stadionul ''Szusza Ferenc'' din Budapesta, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Tricolorii au făcut un pas greşit în lupta pentru calificare, nereuşind să se impună în faţa unei echipe modeste, pe care am dominat-o clar. România a atacat mult, însă a făcut-o lent, previzibil, jucătorii antrenaţi de Edward Iordănescu fiind lipsiţi de claritate la ultima pasă sau în faţa porţii.
Surpriza selecționerului în primul "11" a fost Denis Drăguș, care nu a dezamăgit, cel puțin la nivel de atitudine. Fotbalistul împrumutat de Standard Liege la Gaziantep s-a luptat permanent cu masivii fundași adverși, a încercat să facă culoare pentru coechipieri, fiind extrem de montat și dovedind un comportament total diferit de Alibec, spre exemplu.
La final, după ce a fost înlocuit de Louis Munteanu și a văzut finalul de pe bancă, Drăguș a avut lacrimi în ochi, fiind dezamăgit de rezultat, dar și de faptul că tricolorilor ar putea să le scape o calificare facilă printre degete. Totuși, la nivel declarativ, fotbalistul care a marcat două goluri în 4 partide în acest sezon în Turcia a încercat să rămână optimist.
"(n.r. Te-am văzut pe bancă cu lacrimi în ochi) Da, e un pic greu de digerat faptul că nu am putut să luăm cele trei puncte. Am controlat jocul de la un capăt la altul, ne-a lipsit acel mic detaliu care să facă diferenţa. Cred că trebuie să ne revenim repede, mai avem meciuri de jucat. Se pot întâmpla multe lucruri în grupa asta, nu e nimic jucat dinainte. Trebuie să mergem înainte, pozitivi, să luptăm până la capăt", a spus Drăguș, la Digi Sport.

Drăguș crede că încrederea e principalul factor care ne poate duce la Euro

Prima reprezentativă nu are ce să facă şi trebuie să se chinuie până în ultimul moment pentru a obţine calificarea la turneul final, e convins Drăguș, care crede că principala cheie pentru rezultate pozitive luna viitoare, cu Elveția și Israel, e legată de încrederea în propriile forțe.
"Trebuie să avem mai multă încredere în noi, nu cred că avem nevoie de altceva. Trebuie să credem că putem avea succes şi că ne putem califica. Toţi din acest grup sunt jucători de calitate. Trebuie să rămânem pozitivi, mai avem un meci peste câteva zile pe care trebuie să îl câştigăm. Nu trebuie să facem o dramă din orice lucru care se întâmplă, trebuie să mergem înainte", a mai spus Denis Drăguş.
6 selecții la națională are acum Drăguș, care a punctat deja de două ori (contra Sloveniei și Moldovei, în toamna anului trecut).
După această remiză, România se menţine pe locul secund, cu 13 puncte, după Elveţia, 14 puncte, dar urmată de Israel, 11 puncte, Kosovo, 7 puncte, Belarus, 5 puncte, şi Andorra, 2 puncte.
România va juca duminică pe Arena Naţională, cu Andorra (21:45), într-un meci fără spectatori, dar cu accesul permis copiilor sub 14 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo