Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ungaria, calificare dramatică la Euro 2024. Ronaldo, un nou gol pentru Portugalia. Rezultatele serii în preliminarii

Andrei Nicolae

Actualizat 17/11/2023 la 00:04 GMT+2

Seara de joi a marcat prima serie de partide din penultima etapă a calificărilor pentru Campionatul European din 2024. Ungaria a obținut "biletele" pentru Germania, după un gol marcat în prelungiri, în timp ce favoritele, Spania și Portugalia, au obținut victorii fără probleme. Slovacia a obținut și ea calificarea la turneul final, după această seara.

Bulgaria-Hungary EURO

Credit imagine: AFP

Penultima etapă din preliminariile Euro 2024 a început, iar două naționale și-au asigurat încă două "bilete" pentru turneul final din Germania.
Ungaria a obținut în această seară o nouă calificare la un campionat european, după ce a obținut o remiză dramatică în fața altei țări vecine de-ale României, Bulgaria. Maghiarii, care aveau nevoie de doar un punct, au deschis scorul prin Adam, însă naționala de la sud de Dunăre a întors rezultatul prin Delev și Despodov.
Echipa lui Marco Rossi a reușit însă să obțină un punct la limită, după ce în minutul 90+7, mijlocașul bulgar Alex Petkov și-a dat mingea în proprie poartă. Acea reușită a marcat cea de-a treia calificare consecutivă a maghiarilor la un Euro, după ce înainte nu mai participase de 44 de ani.
Citește și:

Slovacia și-a asigurat și ea "biletul" pentru Euro. Portugalia și Spania, victorii facile

O altă națională care s-a calificat în această seară a fost Slovacia, care grație victoriei cu Islanda, scor 4-2, a distrus orice speranță a lui Luxemburg. Ministatul din Benelux a câștigat și el, dar a ieșit din cursa de calificare.
În aceeași grupă, Portugalia a trecut fără mari emoții de un alt ministat, Liecthenstein, scor 2-0. Cristiano Ronaldo și Joao Cancelo au marcat în partida de la Vaduz.
Spania, o altă forță a preliminariilor, s-a impus în fața Ciprului cu 3-1, într-un meci în care Lamine Yamal a marcat din nou pentru iberici, la doar 16 ani. Mikel Oyarzabal și Joselu au fost ceilalți doi marcatori au furiei roja.
Rezultatele serii în preliminariile Euro 2024
  • Azerbaidjan - Suedia 3-0
  • Bulgaria - Ungaria 2-2
  • Cipru - Spania 1-3
  • Estonia - Austria 0-2
  • Georgia - Scoția 2-2
  • Liechtenstein - Portugalia 0-2
  • Luxemburg - Bosnia și Herțegovina 4-1
  • Muntenegru - Lituania 2-0
  • Slovacia - Islanda 4-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol