Mirel Rădoi stă pe un butoi de pulbere la echipa națională. "Tricolorii" au pierdut miercuri seară la Erevan, contra Armeniei, scor 2-3, și au făcut un pas înapoi în contextul calificării la Campionatul Mondial din 2022.
Extrem de dezamăgit de atitudinea jucătorilor săi, Mirel Rădoi a oferit o declarație sinceră la finalul partidei, spunând că se gândește inclusiv să părăsească postul de selecționer.
Rădoi a asigurat însă că nu va lua o decizie "la cald", ci va analiza toate datele problemei.
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40

Dan Petrescu, Hagi și Olăroiu, principalii favoriți pentru banca naționalei

În cazul în care Rădoi va hotărî în cele din urmă să plece, FRF va trebui să înceapă căutările pentru un nou selecționer. La ora actuală, principalii favoriți sunt Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu și Gică Hagi. Cu toții sunt liberi de contract, însă misiunea Federației nu va fi deloc ușoară. Motivul? Toți 3 au pretenții financiare extrem de ridicate, greu de acoperit de oficialii de la Casa Fotbalului.
"Fără 600-700 de mii de euro, Petrescu e greu de angajat, chiar dacă ar putea intra în discuție eventuale bonusuri consistente de calificare", a spus un apropiat al lui Dan Petrescu, potrivit gsp.ro.
De asemenea, FRF ar trebui să facă eforturi uriașe și pentru instalarea lui Gică Hagi: "Fără 500.000 de euro n-ai cum să-l convingi".
Pe lista posibililor înlocuitori s-au mai aflat Răzvan Lucescu și Marius Șumudică. Totuși, șansele ca unul dintre ei să devină selecționer sunt foarte mici. Chiar ei au punctat în mai multe rânduri că nu sunt interesați de o asemenea experiență.

Varianta surpriză pregătită de FRF pentru postul de selecționer: Adrian Mutu

Totuși, FRF mai are un "as" în mânecă. Unul care, la prima vedere, pare riscant. Potrivit gsp.ro, Federația ia în calcul numirea lui Adrian Mutu, selecționerul României U21. Practic, "Briliantul" ar urma același traseu ca al lui Mirel Rădoi.
În cazul fostului mijlocaș, lucrurile n-au evoluat așa cum și-ar fi dorit el, iar multă lume a ajuns la concluzia că lipsa de experiență ca antrenor și-a spus cuvântul. Numirea lui Mutu pe banca naționalei ar putea genera aceleași probleme, motiv pentru care varianta respectivă este considerată una destul de riscantă.
Singurul avantaj din această ecuație ar fi că FRF n-ar trebui să cheltuie foarte mulți bani cu salariul selecționerului. Mutu se află deja sub comanda Federației și, cel mai probabil, ar accepta o remunerație de aproximativ 250.000 de euro, pe care o încasează și Rădoi la ora actuală.
În scenariul respectiv intră și Cristi Chivu. Fostul căpitan al naționalei este considerat varianta ideală pentru postul de selecționer al României U21. În prezent, Chivu conduce echipa U18 a lui Inter și știe foarte bine cum să lucreze cu tinerii jucători. Fostul fundaș a mai condus grupele U14 și U17 ale "nerazzurrilor" și pare să aibă experiența necesară pentru a-i pregăti pe "tricolorii mici".
Totuși, șansele și ca această mutare să se materializeze sunt destul de mici, ținând cont că Chivu a fost unul dintre susținătorii lui Ionuț Lupescu la alegerile FRF în urma cărora Răzvan Burleanu a devenit președinte.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24