Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania-România | Dorinel Munteanu, realist înainte de partida de la Hamburg: "Șansele sunt reduse"

Nicu Savin

Publicat 08/10/2021 la 17:24 GMT+3

Germania - România | Au mai rămas doar câteva ore până la meciul de la Hamburg, iar specialiștii din fotbalul românesc au părerile împărțite privind șansele tricolorilor de a scoate un rezultat pozitiv. Dorinel Munteanu este ultima voce importantă care a prefațat partida, iar recordmenul de selcții la națională a fost sincer, spunând că nu are mari așteptări de la acest meci.

Dorinel Munteanu

Credit imagine: Imago

Germania - România este meciul care poate scoate fotbalul românesc dintr-o umbră în care a intrat de mai mulți ani. Un rezultat bun la Hamburg nu ar crește foarte mult șansele tricolorilor de a termina grupa preliminară pe primul loc, dar ar putea reprezenta un punct important de plecare pentru ceea ce urmează și ar ridica moralul în tabăra noastră pentru partida cu Armenia de peste 4 zile.
Oamenii de fotbal din România au părerile împărțite când vine vorba despre felul în care ar trebui abordată confruntarea cu Germania. Diferența de valoare este enormă și mulți consideră că selecționerul și jucătorii ar trebui să se focuseze mai mult la meciul cu Armenia, de al cărui rezultat va depinde în mare măsură dacă vom mai avea sau nu șanse la locul 2, care duce la baraj.
Există însă și voci care susțin că România trebuie să dea totul în meciul cu nemții, pentru că nimic nu e imposibi, iar izbânda Macedoniei de Nord de acum câteva luni este cel mai bun exemplu. Mirel Rădoi a menționat la conferința de presă că speră la un rezultat bun. De asemenea, Victor Pițurcă, fost selecționer, consideră că meciul trebuie jucat la victorie, nu cu gândul la ceea ce va fi peste 4 zile.
Citește și:

Germania - România | Dorinel Munteanu, sceptic înaintea partidei

Nu de aceeași părere este și Dorinel Munteanu, care a mărturisit că nu are așteptări prea mari de la duelul din această seară și că nu ar trebui să luăm foarte mult în calcul meciul cu Germania, ci să ne concentrăm pe ceea ce vom face contra Armeniei.
"Eu îmi doresc să producem o surpriză, ceea ce nu cred. Este un meci dificil din punctul nostru de vedere. În deplasare cu Germania, șansele noastre sunt reduse. Avem cel mai important joc luni, cu Armenia. Germania este într-o formă foarte-foarte bună, de la învestirea noului antrenor. Hansi Flick a adus un suflu nou la echipa națională, jucători noi. În ultimele jocuri, Germania a făcut scor și cu Armenia și cu Islanda.
Pentru noi este greu. Nu știu dacă ar trebui să luăm în calcul foarte mult acest joc cu Germania. Deși pentru toți jucătorii noștri se întâmplă o dată la mulți ani un joc cu Germania. Eu am jucat doar de două ori cu Germania, un amical și la Campionatul European. Cei care vor intra cu Germania ar trebui să dea totul pe teren, să încerce să obțină un rezultat bun, dacă se poate, dar cei care intră cu Armenia, obligatoriu trebuie să câștige meciul", a declarat Dorinel Munteanu pentru Oțelul TV.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GERMANIA ȘI ARMENIA

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
  • ATACANȚI: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).
Clasamentul din grupa României după 6 etape:
  • 1. Germania - 15 p.
  • 2. Armenia - 11 p.
  • 3. România - 10 p.
  • 4. Macedonia de Nord - 9 p.
  • 5. Islanda - 4 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
Programul României în luna octombrie:
  • Germania - România, 8 octombrie, ora 21:45
  • România - Armenia, 11 octombrie, ora 21:45
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo