"Il Luce" s-a declarat impresionat de modul în care România a evoluat în faţa Germaniei şi l-a lăudat pe Rădoi pentru cum a pregătit meciul. Tricolorii au avut în două rânduri şansa să facă 2-0, dar lipsa de inspiraţie a lui Puşcaş ne-a privat de un rezultat care aproape sigur ne-ar fi oferit măcar un punct, la finalul partidei.
Tehnicianul lui Dinamo Kiev consideră că naţionala e pe drumul bun şi e de părere că un jucător de viteză, capabil să finalizeze, ar putea duce prima reprezentativă la următorul nivel. În acest context, Lucescu şi-a exprimat regretul că FRF nu a reuşit naturalizarea lui Karim Adeyemi, a cărui mamă este din Braşov. Puştiul minune al lui Salzburg a devenit primul jucător convocat la naţionala Germaniei din campionatul Austriei, după al 2-lea Război Mondial, şi are un potenţial uriaş. De altfel, Rădoi a dezvăluit înainte de meci că Federaţia a făcut demersurile necesare pentru ca Adeyemi să evolueze pentru România, dar a fost refuzată.
"Gol frumos, dar nu e de ajuns. La 1-0 am avut o situație foarte bună, câțiva centimetri au lipsit să facem 2-0, la 2-0 lucrurile ar fi fost altfel. S-a jucat bine, echipa s-a organizat bine, eu am jucat cu Bayern și știu ce forță de joc are. Echipa a plecat de la ideea de a face un meci nul, a fost de ajuns o scăpare la cornerul acela, când Muller s-a infiltrat între jucătorii noștri și a marcat. Echipa ar fi meritat un meci egal. Jocul a fost mult mai bun, dar mai lipsește ceva, însă asta vine cu timpul. Poate lipsește ăla micu', nigerian-român: dacă am fi fost mai rapizi poate îl aveam în echipa noastră", a spus Lucescu, potrivit Gazetei Sporturilor.
Cupa Mondială FIFA
Federația germană i-a decis viitorul lui Hansi Flick după eliminarea prematură de la Cupa Mondială
IERI LA 20:30
CITEȘTE ȘI:
PUȘCAȘ VA PĂRĂSI LOTUL ROMÂNIEI. CE SOLUȚII ARE RĂDOI ȘI CUM VA ARĂTA PRIMUL "11" CU ARMENIA

Lucescu, despre Armenia - România, partidă decisivă pentru locul 2

Lucescu şi-a adus aminte, înainte de confruntarea cu Armenia, de un alt meci decisiv pentru naţionala ţării noastre. În octombrie 1985, tricolorii conduşi de pe bancă de "Il Luce" au pierdut în faţa Irlandei de Nord, scor 0-1. Tehnicianul şi-a dorit la momentul respectiv să joace partida în Ghencea, dar nu i-a fost permis. În cele din urmă, România a terminat pe 3, la un punct de Irlanda de Nord, într-o grupă câştigată de Anglia şi a ratat prezenţa la Mondialul din Mexic. Acum, prima reprezentativă are şansa să evolueze în Ghencea, "templul fotbalului românesc", unde naţionala a reuşit, de-a lungul timpului, cele mai mari victorii.
"Cu Armenia se va juca care pe care, armenii au o echipă bună. Va fi greu, dar sunt convins că vom reuși să luăm cele 3 puncte, unele importante. E frumos că se joacă pe Ghencea, dacă mi-ar fi dat și mie voie să joc acolo la meciul cu Irlanda, lucrurile stăteau cu totul altfel. E bine că astfel de stadioane intră în circuitul spotiv, s-au făcut eforturi cu bani publici și ar trebui să se joace pe ele, nu să stea în carantină", a mai spus Lucescu.
CLASAMENTUL GRUPEI J
1. Germania - 18 puncte (19-3)
2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
3. Armenia - 12 puncte (8-10)
4. România - 10 puncte (10-8)
5. Islanda - 5 puncte (7-15)
6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
Au mai rămas de jucat în grupa României
11 octombrie 2021
  • ROMÂNIA – Armenia, de la ora 21:45
  • Islanda – Liechtenstein, de la ora 21:45
  • Macedonia de Nord – Germania, de la ora 21:45
11 noiembrie 2021
  • Armenia – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
  • ROMÂNIA – Islanda, de la ora 21:45
  • Germania – Liechtenstein, de la ora 21:45
14 noiembrie 2021
  • Liechtenstein – ROMÂNIA, de la ora 19:00
  • Armenia – Germania, de la ora 19:00
  • Macedonia de Nord – Islanda, de la ora 19:00
Cupa Mondială FIFA
Probleme la naționala Germaniei după eliminarea de la Mondial! Hansi Flick, acuzat de favoritism
07/12/2022 LA 16:16
Cupa Mondială FIFA
FIFA face schimbări în formatul Cupei Mondiale din 2026! Anunțul lui Arsene Wenger
05/12/2022 LA 15:14