Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Macedonia de Nord, la 90 de minute de îndeplinirea unui vis: "Nu putem rata o asemenea șansă"

Alex Masgras

Actualizat 29/03/2022 la 11:10 GMT+3

Macedonia de Nord se află la 90 de minute de Cupa Mondială. După ce a învins Italia joi seară la Palermo, elevii lui Blagoja Milevski sunt plini de încredere înaintea partidei de la Porto și vor să dea lovitura și contra Portugaliei.

La delusione di Giorgio Chiellini, Italia-Macedonia del Nord, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Joi seară, contrar tuturor previziunilor, Macedonia de Nord dădea lovitura la Palermo în minutul 90+2 și învingea Italia. După o victorie istorică, lăsând acasă câștigătoarea EURO 2020, macedonenii sunt pregătiți să producă surpriza și în fața câștigătoarei EURO 2016.
În finala barajului pentru Cupa Mondială din Qatar, Macedonia de Nord va întâlni Portugalia, echipă care a învins joia trecută Turcia, scor 3-1. Înaintea partidei, mijlocașul lui Napoli, Elif Elmas, a declarat că el și colegii lui au 90 de minute la dispoziție pentru a îndeplini visul unei națiuni:
"Acesta este unul dintre cele mai dificile și emoționante meciuri ale noastre. Avem 90 de minute la dispoziție pentru a ne îndeplini visul din copilărie, nu doar al nostru, ci al întregii țări.
Pur și simplu, trebuie să conștientizăm că nu putem rata o asemenea șansă și că trebuie să dăm totul pe teren pentru a ajunge în Qatar", a declarat Elmas, potrivit France24.
Citește și:

Alioski: "Nu vrem să îi dăm peste cap cariera lui Ronaldo, dar credem că putem învinge"

Macedonia de Nord va înfrunta campioana Europei din 2016, Portugalia, la Porto. Cristiano Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, este extra motivat înaintea partidei cu Macedonia de Nord, deoarece partida de mâine seară este, cel mai probabil, ultima șansă pentru el de a ajunge la Cupa Mondială.
Ezgjan Alioski, fostul jucător al celor de la Leeds United, aflat în prezent în Arabia Saudită, la Al-Ahli, nu se gândește la modul în care ar fi afectată cariera lusitanului în cazul unei înfrângeri și este convins că echipa sa poate produce o nouă surpriză:
"Am bătut un gigant precum Italia, dar mai avem încă un pas până la Cupa Mondială. Visăm la o victorie marți seară. Nu vrem să îi dăm peste cap cariera lui Ronaldo, dar credem că putem învinge Portugalia", a spus Alioski.
Până acum, Portugalia și Macedonia de Nord s-au mai întâlnit o singură dat, în 2012, într-o remiză albă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo