Înaintea partidei de la Skopje, băieții lui Rădoi au primit o veste mare: Armenia, locul secund în grupă, a făcut doar egal, 1-1, acasă, cu Liechtenstein, lanterna grupei.
Fără atac, după ce Alibec, Drăguș și Ianis Hagi au devenit indisponibili în ultima săptămână, Rădoi a țintit o remiză, pe care, grație în primul rând lui Niță, a obținut-o. Prima reprezentativă a fost dominată clar de Macedonia de Nord, însă scopul a fost atins, naționala întorcându-se cu un punct care poate face diferența la finalul grupei.
România rămâne pe locul 3 în grupă, dar distanța față de Armenia se păstrează: un singur punct distanță. Macedonia de Nord e pe 4, dar pare să aibă o șansă în plus față de Armenia în lupta pentru poziția secundă. Germania s-a impus la scor de neprezentare în Islanda și cu 5 victorii și o înfrângere (contra adversarei României de azi) e lider și, în mod normal, nu va mai ceda șefia grupei.
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
18/01/2022 LA 07:12

Clasamentul grupei României și calculele de calificare la CM

1. Germania - 15 puncte
2. Armenia - 11 puncte
3. România - 10 puncte
4. Macedonia de Nord - 9 puncte
5. Islanda - 4 puncte
6. Liechtenstein - 1 punct
Deși după înfrângerile cu Germania și Armenia se părea că nu vom mai avea vreo șansă la locul secund, Chiricheș&Co au o șansă importantă să termine pe 2. Tricolorii sunt avantajați de program, urmând a evolua în ultimele două partide din grupă contra Islandei (acasă) și a Liechtensteinului (deplasare). Ambele sunt echipe fără obiectiv, neavând șanse de calificare, astfel că, cel puțin pe hârtie, ar trebui să nu reprezinte oponenți atât de puternici.
În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare în grupă este golaverajul. La acest capitol, tricolorii au +3, în timp ce ocupanta locului secund, Armenia, are -2. Macedonia de Nord stă cel mai bine la acest capitol (+5). Armenia întâlnește în ultimele două partide Macedonia de Nord și Germania, astfel că îi va fi greu să revină în calculele calificării, mai ales dacă la București, pe 11 octombrie, România o va învinge.
Au mai rămas de jucat din grupa României
  • 8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)
  • 11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
Romanian Liga I
Denis Alibec, aproape de altă formație din Liga 1, după ce Dan Petrescu îl consideră "indezirabil"
04/01/2022 LA 05:21