Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Preliminarii CM 2022 | Macedonia de Nord-România 0-0. Niță, din nou decisiv

Alex Masgras

Actualizat 09/09/2021 la 00:22 GMT+3

România a obținut o remiză în Macedonia de Nord, 0-0, după o partidă dominată de gazde. Chiar și așa, tricolorii au o mare șansă să obțină locul doi în grupă și să se califice în play-off-ul de calificare la Mondial.

Florin Niță

Credit imagine: Getty Images

LIVE-TEXT Macedonia - România 0-0
Final de meci. Tricolorii rămân pe locul 3 în grupă, la un punct în spatele Armeniei. Calculele de calificare sunt aici.
Min 83 Partida s-a calmat, ambele formații părând mulțumite cu rezultatul de pe tabelă.
Min 71 Ocazie mare pentru România. Șutul lui Răzvan Marin, de la 35 de metri, e scăpat în față de portar. Balonul a prins gazonul chiar în fața goalkeeperului, iar mingea a ajuns la Cordea. Din situație ideală, acesta trimite pe lângă, dar de la margine s-a ridicat fanionul pentru off-side. Reluarea arată că a fost o decizie la limită: în cazul în care tricolorii marcau, VAR-ul ar fi stabilit cu precizie dacă fotbalistul nostru a fost sau nu în afara jocului.
Min 67 Macedonia continuă să preseze, dar din fericire reușim să ținem pericolul departe de poarta lui Niță.
Min 58 Niță e din nou providențial în fața aceluiași Elmas.
Min 57 Stanciu construiește perfect o fază și îi pasează perfect lui Man. Din păcate, acesta preferă să centreze în loc să încerce o finalizare din unghi și portarul reține.
Min 51 Niță rămâne cel mai bun jucător al României. Elmas se distrează cu Mario Camora, șutează periculos, iar mingea e deviată. Goalkeeperul nostru are un reflex ca la handbal și salvează un gol ca și făcut.
Min 48 Markovic combină cu Man, dar faza se stinge în apropierea careului de 16 metri.
A început a doua repriză.
Final de primă repriză.
Min 45 Tricolorii presează pe final. Man îl găsește excelent pe Markovic, doar că acesta nu vrea să tragă din prima. Preferă preluarea și un apărător advers are o intervenție excelentă, acordând corner.
Min 41 Rațiu are o incrusiune excelentă, însă faza nu se finalizează. Tricolorii sunt suprinși pe contra-atac, dar din fericire Chiricheș protejează perfect.
Min 33 Elmans îl depășește pe Camora și trimite un șut de la 22 de metri, dar Niță reține cu siguranță.
Min 30 Stanciu beneficiază de o lovitură liberă, dar poziția este pentru un stângaci. Mijlocașul tricolor execută, dar trimite mult peste.
Min 25 Rațiu și Markovic par cei mai neinspirați tricolori până acum. Fundașul dreapta trimis de Rădoi a avut mai multe erori, în timp ce vârful a stricat două faze ofensive importante, așa cum s-a întâmplat și acum, când Cicâldău a creat o nouă fază foarte bună de atac pentru România.
Min 21 Deian Sorescu e aproape de gol, după un șut splendid. Dintr-o poziție incomodă, atacantul de bandă al lui Dinamo trimite extrem de periculos, însă goalkeeperul advers intervine și respinge în corner.
Min 16 O primă șansă pentru România, după o fază creată de Cicâldău. Markovic preia bine, în primă instanță, însă apoi e deposedat.
Min 13 Posesie uimitoare pentru gazde, care s-au aflat în 71% din timp cu balonul la picior.
Min 12 Gazonul este foarte prost și le pune probleme jucătorilor. Sorescu și Alioski și-au schimbat deja ghetele de joc.
Min 10 Erori în apărarea noastră, dar fotbaliștii macedoneni nu reușesc, din fericire, să profite.
Min 6 Fără ocazii, cele două naționale încă se studiază și nu își asumă riscuri.
Min 2 Dennis Man are șansa unui contra-atac, însă un apărător advers se repliază și îndepărtează pericolul.
UPDATE Veste excelentă din Armenia, acolo unde Liechtenstein a reușit marea surpriză a grupei noastre, zmulgând o remiză, 1-1. În acest context, dacă va învinge în Macedonia, tricolorii au șansa să urce pe locul secund în grupă.
UPDATE Echipa de start a României din Macedonia:
Niță – Rațiu, Chiricheș-cpt, Nedelcearu, Camora – Stanciu, Nedelcu, Cicâldău – Man, Markovic, Sorescu.
UPDATE Pozitiv la COVID-19, Ianis Hagi se întoarce în țară. Federația a făcut demersurile necesare pentru ca acest lucru să se producă.
"Ianis Hagi va ajunge în această zi în România în regim de izolare și respectând procedurile sanitare, cu o aeronavă privată. Va fi preluat de pe aeroportul Henri Coandă direct de pe pistă și va rămâne în izolare la domiciliu", notează siteul oficial al Federației.
UPDATE Macedonia va avea parte de mai multă susținere decât se anticipa inițial. Trebuiau să fie doar 3000 de fani la Skopje, diseară, dar accesul va fi permis pentru un număr dublu de suporteri.
"La şedinţa tehnică au fost anunţaţi 6.000 de spectatori la partida de diseară, ora 21:45. Ca un detaliu inedit, în Macedonia de Nord au acces pe stadion doar persoanele vaccinate, un test negativ nu este suficient pentru prezenţa la evenimente sportive", se arată pe site-ul frf.ro.
UPDATE Miodrag Belodedici, cel mai bun fundaș român din istorie, le-a transmis un mesaj tricolorilor înainte de duelul cu Macedonia.
Știrea inițială

Preview Macedonia - România, preliminarii CM 2022

România se află în fața unui meci foarte important la Skopje, acolo unde va întâlni naționala Macedoniei de Nord în această seară. Echipa lui Mirel Rădoi vine după două victorii cu 2-0, în deplasare cu Islanda și acasă cu Liechtenstein, în timp ce Macedonia a remizat în ultimele două partide, acasă cu Armenia (0-0) și în deplasare în Islanda (2-2).
Ambele echipe au nevoie de victorie, România fiind pe locul al treilea, cu 9 puncte, în timp ce Macedonia de Nord se află pe locul 4, cu 8 puncte. Un rezultat de egalitate ar avantaja naționala Armeniei, care după 5 meciuri se află pe poziția a doua, cu 10 puncte. Armenii vor juca în această seară contra naționalei din Liechtenstein.

Cicâldău, Marin și Nedelcu au fost testați negativ

Din păcate pentru Mirel Rădoi, Ianis Hagi s-a alăturat listei jucătorilor indisponibili, după ce a ieșit pozitiv la COVID-19. Astfel, acesta completează lista din care mai fac parte Florin Tănase, Denis Alibec, Dorin Rotariu, Denis Drăguș și Marian Aioani.
O veste bună pentru Mirel Rădoi este cea legată de contacții lui Ianis Hagi, Răzvan Marin, Alex Cicâldău și Dragoș Nedelcu. Aceștia au intrat în izolare și nu au efectuat antrenamentul oficial de seara trecută, dar vor putea evolua în partida din această seară, după ce la testele PCR au ieșit negativi.
La conferința de presă de aseară, Mirel Rădoi s-a arătat optimist, dar a recunoscut că va fi o partidă mai dificilă decât cea de la București din luna martie, atunci când România s-a impus cu 3-2.
"Cred că vor fi două partide diferite. Partida va fi mai grea decât cea din tur. Au schimbat antrenorul, sunt mai agresivi, sunt mult mai rapizi pe tranziția pozitivă. Calitatea individuală a jucătorilor face ca Macedonia de Nord, în momentul posesiei, să fie o echipă foarte, foarte bună.
Îmi place, cu venirea noului antrenor, că fiecare jucător se pune în slujba echipei. E mai periculoasă decât cea pe care am întâlnit-o la București. A fost un avantaj și această injecție de moral odată cu venirea antrenorului, pentru că fiecare jucător vrea să demonstreze noului antrenor că merită să fie titular.
Avem nevoie de victorie mâine seară. Cred că ar fi momentul ca mâine seară să câștigăm. Putem să avem în continuare speranțe la locul doi. Cu victoria în Islanda, din punctul meu de vedere i-am eliminat. Dacă învingem, vom scoate din joc și Macedonia și va rămâne o cursă în trei, între Germania, Armenia și România", a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.
Partida dintre Macedonia de Nord și România se va disputa în această seară de la ora 21:45 și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo