Reunirea naționalei României în vederea primelor meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 a început cu o veste foarte proastă. Mirel Rădoi a fost infectat cu Covid-19 și a trebuit să stea departe de tricolori. Mai mult, se credea că aproape sigur selecționerul nu va sta pe bancă la primul meci, cel cu Macedonia de Nord, dar lucrurile s-ar putea schimba pe ultima sută de metri.
Acest lucru a fost confirmat chiar de Nicolae Dică, secundul lui Rădoi, care a spus la conferința de presă de astăzi că e posibil ca Mirel să fie pe bancă mâine seară și a adăugat că lipsa selecționerului nu a reprezentat o problemă atât de mare în pregătirea meciului: "Depinde de testele pe care el le face. Dacă va avea două teste negative, azi și mâine, e posibil ca mâine seară să fie pe bancă.
Chiar dacă Mirel nu e fizic lângă noi, va fi cineva care va comunica cu el pe timpul jocului. Noi suntem un staff unit. Singura problema a fost că Mirel nu a fost fizic aici, dar mereu am comunicat cu el pe Skype sau Zoom. Poate acum ne-a unit și mai mult față de cum eram înainte. Chiar dacă Mirel era fizic aici, și ceilalți ar fi răspuns pentru rezultatele echipei."
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00

Nicolae Dică: "Eram deciși în privința portarului titular înainte de a face convocările"

După retragerea lui Tătărușanu, au fost multe discuții despre fotbalistul care îl va înlocui. Întrebat despre acest subiect, Dică a spus că staff-ul echipei naționale era decis de multă vreme în privința portarului care va fi titular: "În mare, eram deciși înainte să facem convocarea, dar a contat foarte mult și cum erau băieții la antrenament. În mare, avem decizia luată."
Goran Pandev este fără îndoială starul naționalei Macedoniei de Nord. Dică a admis că atacantul care a făcut carieră în Serie A poate fi periculos, dar ar trebui să ne temem mai mult de un alt fotbalist al balcanicilor.
"Este clar că Pandev este unul dintre jucătorii importanți ai lor, jucătorul cu multă experiență, dar din punctul meu de vedere Elmas este cel mai important jucător al lor. Joacă în Italia, la Napoli, într-un campionat foarte puternic, iar în ultimii 30 de metri poate face diferența, să marcheze, să dea o pasă de gol, să elimine unul-doi jucători din joc.", a menționat Dică.
Mai multe voci din fotbalul românesc au criticat faptul că Alex Mitriță nu a fost convocat. Dică a explicat că jucătorul care tocmai a anunțat că vrea să plece de la Al Ahly a fost luat în calcul, dar pentru postul său există alți jucători mai în formă în momentul de față: "Ținând cont de situația sa de la echipa de club din ultima lună și jumătate, în care a jucat 90 de minute în 4 jocuri, era foarte puțin. Pe poziția respectică aven un Coman, un Mihăilă, Maxim, Tănase, care sunt într-o formă bună și au jucat meci de meci la echipele lor de club."
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43