România avea toate șansele de a ajunge la barajul pentru calificarea la Campionatului Mondial din Qatar, dar acestea s-au risipit în mare măsură după remiza contra Islandei, scor 0-0.
Tricolorii au avut o prestație lamentabilă în unele momente și nu au găsit drumul spre gol. Singura ocazie cu adevărat mare a fost o bară a lui Ianis Hagi pe final de meci, mult prea puțin pentru pretențiile unei echipe care visează la mondiale.

Mirel Rădoi, dezamăgit după remiza cu Islanda

Cupa Mondială FIFA
Primele opinii ale lui Edi Iordănescu în Qatar. Ce spune despre Elveția, viitoarea rivală a României
IERI LA 10:45
La final, Mirel Rădoi a avut un discurs lung, în care a explicat de ce lucrurile nu au funcționat în această seară.
"Îmi pare rău pentru jucători, dar nu numai pentru ei, ci pentru toată lumea care avea așteptări de la noi în seara asta și i-am dezamăgit. CA să fiu sincer nu mi-a plăcut în totalitate felul cum a am evoluat în seara asta, chiar dacă am avut 20 de șuturi, puteam să avem și 40 de șuturi. Nu cred că putem invoca de foarte multe ori ghinionul, arbitrajul.
Am avut o posesie lentă, previzibilă, le-am dat timp de organizare, cu toate că în foarte multe momente știam că ei înearcă să aibă o reacție după pierderea mingii. Nu am găsit posibilitatea de a verticaliza imediat, prinzând apărarea lor deschisă. Trebuia să accelerăm jocul în mai multe momente, posesia trebuia să fie mai rapidă, dar n-am găsit spații între linii și am încercat oarecum să ducem mingea la margine și să aducem foarte multe centrări, ceea ce știam că e mai mult în avantajul lor.", a declarat selecționerul la Pro TV.
Rădoi a mers și mai departe și a recunoscut că România nu a învățat nimic din greșelile trecutului și a clacat din nou într-un meci decisiv: "Prin momentele astea prin care trec jucătorii am trecut și eu, îi înțeleg, dar mi-e foarte greu să-i alin. Sunt lucrurie pe care le trăiești, le simți le regreți și probabil că te vor chinui ani de zile de acum încolo, dacă nu toată viața. Le-am amintit de meciul cu Danemarca (n.r.2003), le-am spus că așa am fost și noi atunci, a fost o atmosferă bună, ne-am antrenat foarte bine și din păcate nu am știu să gestionăm. Nu învățăm nimic din aceste lucruri pentru că e greu într-o țară unde sunt scoase în față multe lucruri negative să-i educăm pe acești copii în câteva săptămâni. Asta nu este o scuzăm, dar e o problemă de mentalitate la nivel genera."
În privința șanselor de a mai termina grupa pe locul secund, selecționerul e sceptic: "Și eu și jucătorii ne dorim să terminăm pe locul doi. Din păcate nu mai suntem la mâna noastră și mi-e greu să cred că echipa Macedoniei va pierde contra Islandei pentru că în seara asta am văzut 6 jucătorii foarte tineri în primul 11, apoi alți doi intrați pe parcurs."
Fotbal
Mesajul emoționant al selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României
IERI LA 07:31
Fotbal
Mihai Stoichiță, deosebit de optimist în privința preliminariilor EURO 2024. "Ne calificăm!"
21/11/2022 LA 21:37