Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România nu a găsit golul contra Islandei, dar continuăm să sperăm! Singurul scenariu în care mai ajungem la baraj

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/11/2021 la 23:59 GMT+2

România este în fața unui meci "mare", joi seara, pe Stadionul Steaua, contra Islandei. Nu prin prisma adversarei pe care o înfruntă, ci datorită mizei pe care o are în față. Cu o victorie, tricolorii fac un pas uriaș către play-off-ul de calificare la Cupa Mondială.

România - Islanda

Credit imagine: Getty Images

România 0-0 Islanda

Deși a dominat atât în ceea ce privește ocaziile de gol, cât și la numărul de șuturi pe poartă, România nu a reușit să se impună în această seară în fața Islandei. În urma remizei, scor 0-0, 'tricolorii' au acumulat 14 puncte, dar sunt pe locul 3, Macedonia de Nord urcând pe a doua poziție a clasamentului grupei J, cu 15 puncte, ca urmare a victoriei în fața Armeniei, scor 0-5.
În aceste condiții, calificarea echipei lui Mirel Rădoi la baraj depinde nu doar de rezultatul din duelul cu Liechtenstein, ci și de rezultatul partidei dintre Macedonia de Nord și Islanda. Pentru a prinde locul 2, România este obligată să câștige duminică, la Vaduz, iar macedonenii nu trebuie să îi bată pe jucătorii lui Vidarsson.
În celălalt meci de azi al grupei J, Germania a trecut cu scorul de 9-0 de Liechtenstein. Marcatorii partidei de la Wolfsburg sunt Gundogan, Sane și Muller, cu câte o dublă, Reus, Baku și Kaufmann și Goppel, care au înscris în propria poartă.
Clasamentul grupei J:
  • 1. Germania - 24 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 15 p.
  • 3. România - 14 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.

Min. 90+3: Fluier final pe stadionul Steaua.
Min. 89: Maxim a deviat cu călcâiul o minge trimisă în careu de Bancu, dar Olafsson a prins balonul.
Min. 85: Hagi a fentat un adversar la marginea careului și a șutat pe jos, dar mingea lovește bara.
Min. 77: Rădoi îl trimite pe teren pe Maxim în locul lui Tănase.
Min. 76: Bancu îi pasează lui Cicâldău în careu, șutul acestuia din urmă este blocat de un apărător islandez și ajunge înapoi la Bancu. Acesta încearcă o foarfecă, execuția fiind ratată.
Min. 68: Mirel Rădoi a făcut 3 schimbări în echipa României. I-a trimis pe teren pe Ivan, Moruțan și Bancu, în locul lui Alibec, Stanciu și Toșca.
Min. 57: Islandezii trec pe lângă gol după un corner, dar Ianis Hagi reușește să respingă balonul de pe linia porții.
Min. 53: Alibec ajunge în careu și șutează, dar balonul este prins de Olafsson.
Min. 52: Stanciu primește o pasă foarte bună de la Tănase, dar nu reușește să șuteze foarte bine. Mingea ajunge la Hagi, care centrează, fără ca vreunul dintre jucătorii români să poate înscrie.
Min. 46: A început repriza secundă.
Min. 45+1: Pauză pe stadionul Steaua. Cele două echipe intră la cabine fără a fi reușit să modifice tabela. În celălalt meci al grupei J care se dispută de la această oră, Germania conduce cu 4-0 în fața celor de la Liechtenstein, care sunt în inferioritate numerică din minutul 9.
Min. 44: Ianis Hagi șutează de la distanță spre poarta islandezilor. Balonul este reținut fără probleme.
Min. 42: După o cursă spectaculoasă de aproximativ 70 de metri, Alibec ajunge în careu, dar șutul său nu reușește să-l depășească pe Olafsson.
Min. 40: Gudmundsson trimite un șut periculos spre poarta lui Niță, dar mingea trece pe lângă bară.
Min. 37: Răzvan Marin șutează din interiorul careului după un schimb frumos de pase cu Ianis Hagi, Florin Tănase și Denis Alibec. Balonul nu îi pune probleme goalkeeper-ului oaspeților.
Min. 32: Ianis Hagi pătrunde în careu, dar preluarea sa este prea lungă, iar Olafsson reține mingea.
Min. 31: După o lovitură de la colțul terenului, Nedelcearu nu reușește interceptarea, balonul fiind respins de apărătorii islandezi.
Min. 22: Tănase deviază un balon ajuns în careu după un corner executat de Stanciu, dar mingea îl lovește și pe Toșca și ratează spațiul porții.
Min. 18: Stanciu șutează pe jos de la marginea careului. Mingea ajunge direct în brațele lui Olafsson.
Min. 15: Islandezii fac prima modificare. Thorarinsson intră în locul lui Skulason, accidentat.
Min. 11: După un corner, Bjarnason a reluat mingea dintr-o poziție periculoasă, dar balonul a trecut pe lângă poartă.
Min. 10: Răzvan Marin execută un corner spre poarta lui Olafsson, care reușește să respingă balonul. Mingea ajunge la același Marin, care îi pasează lui Stanciu. Șutul acestuia din urmă trece mult peste poarta islandezilor.
Min. 1: A început meciul.
Echipele de start:
România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca - Cicâldău, Marin, Stanciu - Hagi, Alibec, Tănase
Rezerve: Vlad, Aioani - Manea, Pușcaș, Maxim, Bancu, Burcă, Nedelcu, Rus, Man, Moruțan, Ivan
Islanda: Olafsson - Sampsted, Bjarnason, Gretarsson, Skulason - Bergmann Jogannesson, Bjarnason, Thordarson - Gudmundsson, Gudjohnsen, Thorsteinsson
Rezerve: Gunnarsson, Runarsson - Baldursson, Ellertsson, Gudjohnsen, Helgason, Leifsson, Olafsson, Saevarsson, Thorarinsson, Thordarson, Traustason

UPDATE / S-a terminat meciul dintre Armenia și Macedonia de Nord, oaspeții impunându-se cu scorul de 0-5. În urma victoriei Macedoniei de Nord, România a picat pe locul 3 în clasamentul grupei J, fiind obligată să câștige în această seară pentru a-și asigura poziția secundă înaintea ultimelor partide din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.
Clasamentul Grupei J:
  • 1. Germania - 21 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 15 p.
  • 3. România - 13 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 8 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
UPDATE / Armenia 0-5 Macedonia de Nord! Bardhi a transformat o nouă lovitură de la 11 metri, stabilind scorul final al partidei de la Erevan.
UPDATE / Armenia 0-4 Macedonia de Nord! Ristovski și-a trecut și el numele pe tabelă, în minutul 79.
UPDATE / Armenia 0-3 Macedonia de Nord! Bardhi a realizat dubla, înscriind dintr-o lovitură de la 11 metri, în minutul 66.
UPDATE / Cum arată vestiarul 'tricolorilor' înaintea meciului cu Islanda:
UPDATE / Armenia 0-2 Macedonia de Nord! Bardhi a majorat diferența în minutul 36, după un assist al lui Elmas.
UPDATE / Danemarca este cea mai în formă echipă din această campanie de calificare la Campionatul Mondial din 2022. După 8 meciuri disputate în aceste preliminarii, echipa lui Kasper Hjulmand nu are niciun gol primit, având victorii pe linie. Detalii despre parcursul fantastic al danezilor puteți citi AICI.
UPDATE / Armenia 0-1 Macedonia de Nord! Trajkovski a deschis scorul în minutul 22, după o pasă a lui Ashkovski.
UPDATE / De la ora 19:00 se joacă un alt meci extrem de important din grupa României, Armenia - Macedonia de Nord. Iată cum arată echipele de start:
Echipele de start din meciul Armenia - Macedonia de Nord
UPDATE / Tricolorii și-au ales numerele cu care vor evolua în partida din această seară contra Islandei. Enes Sali (Farul Constanța), Virgil Ghiță (Farul Constanța) și Horațiu Moldovan (Rapid București) nu fac parte din lotul de 23 pentru partida care va avea loc pe stadionul "Steaua" în această seară.
Astfel, Enes Sali, în vârstă de 15 ani, poate deveni cel mai tânăr jucător care debutează în naționala României în partida de pe 14 noiembrie din Liechtenstein.
Numerele tricolorilor pentru partida cu Islanda
UPDATE / Nicușor Stanciu este cel mai bun marcator din lotul României, convocat pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein. Înaintea jocului din această seară, mijlocașul de la Slavia Praga s-a motivat urmărit cele 11 goluri pe care le-a înscris pentru echipa națională. Într-un interviu acordat pentru FRF TV, Stanciu a comentat fiecare reușită.
Primul gol l-a realizat chiar la debut, în 2016, în România - Lituania: "Golul acesta este foarte special pentru mine, venit la 19 minute după ce am intrat după pauză. La momentul respectiv mă simțeam de parcă toată lumea era a mea, foarte bucuros pentru debut și pentru gol, cu atât mai mult că a fost golul victoriei", a povestit Stanciu.

Articol inițial scris de Marius Huțu
În acest moment, selecționata lui Mirel Rădoi depinde doar de propriile rezultate pentru a terminat Grupa J pe locul secund, după Germania. Înaintea ultimelor două etape, tricolorii au un punct avans în bătălia directă cu Macedonia de Nord și Armenia.
Un detaliu foarte important, România va avea de înfruntat în ultimele două întâlniri ultimele două clasate din grupă. Așadar, sunt toate premisele pentru ca un prim obiectiv să fie atins.
Bine, până la Cupa Mondială din 2022 este încă un drum foarte lung, pentru că urmează un play-off cu 12 naționale la start, dintre care se vor califica doar 3. Vor fi formate trei grupe de câte 4, care se vor desfășura în format KO, cu semifinale și finală.

România – Islanda, un joc deloc simplu pentru tricolori, chiar dacă adversarii nu au mai impresionat

Pentru a ajunge totuși în play-off, România nu trebuie totuși să subestimeze Islanda. Chiar dacă adversara nu a mai atins nivelul din 2016-2018 în această campanie de calificare, fiind într-o schimbare de generații, este o selecționată care poate pune probleme.
După ce a cedat cu 2-0 în fața României în septembrie, islandezii le-au creat clipe amare Armeniei și Macedoniei de Nord. Cu fiecare a reușit să revină din urmă în această toamnă și să le "priveze" de câte două puncte: 2-2 cu Macedonia de Nord și 1-1 cu Armenia, ambele jocuri disputate la Reykjavik. Au fost până la urmă rezultate cu care Islanda a ajutat România indirect. Pe Macedonia de Nord a egalat-o chiar de la 0-2.
Curiozitatea cea mare înaintea acestei întâlniri, în ceea ce privește echipa României, este primul „11” cu care Mirel Rădoi va alege să înceapă întâlnirea. Fără discuție, selecționerul trebuie să propună o partitură ofensivă, tricolorii sunt obligați să înscrie.
Alex Cicâldău
În ceea ce privește poarta, linia de fund și mijlocașii la închidere lucrurile par a fi destul de clare, toată lumea se așteaptă ca primii 7 jucători să fie Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu – Stancu, Marin.
În ceea ce privește atacul, alți doi oameni par a avea locul asigurat, Ianis Hagi și George Pușcaș. Pentru ultimele două locuri ar fi patru candidați, Cicâldău, Florin Tănase, Maxim și Ivan.

Cum a prefațat Mirel Rădoi partida România - Islanda

Prefațând acest joc, Mirel Rădoi a susținut: "Cred că momentul de faţă noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Cred că ăsta ar fi un lucru important pentru noi, care să conteze pentru a termina această campanie pe locul doi. Cred că din punctul acesta de vedere avem un avantaj. Islanda, chiar dacă teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă, pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la Under-21 şi atunci este o echipă care vine să joace ca şi cum nu ar avea nimic de pierdut şi poate fi periculoasă".
Mirel Rădoi
Selecționerul evidențiat faptul că România a câștigat în ultima vreme lucruri precumspirit de echipă, de sacrificiu, care pot face diferența la final.
"În mod normal ar trebui să ne avantajeze acest joc, pentru că poate fi ca un meci de box. Să sperăm că nu vom fi cei care vom cădea primii şi vom rămâne în picioare până la sfârşit. Este posibil ca jucătorii să aibă acest gând, să fie relaxaţi, dar ei trebuie să îşi dea seama că indiferent de ceea ce s-a întâmplat în tur, este o cu totul altă partidă, este o presiune mare pe noi. Aş vrea ca în primele 10 minute să începem mult mai bine decât am făcut-o în Islanda'', a mai spus Rădoi.
Programul ultimelor meciuri din Grupa J
11 noiembrie: România - Islanda, Germania – Liechtenstein, Armenia - Macedonia de Nord
14 noiembrie: Liechtenstein - România, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda
Clasamentul Grupei J
  • 1. Germania - 21 de puncte (golaveraj 23-3)
  • 2. România - 13 puncte (11-8)
  • 3. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-10)
  • 4. Armenia - 12 puncte (8-11)
  • 5. Islanda - 8 puncte (11-15)
  • 6. Liechtenstein - 1 punct (2-23)

LOTUL CONVOCAT DE MIREL RĂDOI PENTRU MECIURILE CU ISLANDA ȘI LIECHTENSTEIN

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 1/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)
FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 1/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)
MIJLOCAȘI: Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanța, 0/0)
ATACANȚI: George Pușcaș (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj, 20/2)
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo