Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danemarca, cea mai bună echipă din preliminariile mondialului din 2022! Coincidență sau Certitudine?

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/11/2021 la 18:33 GMT+2

Chiar dacă încă nu s-au terminat preliminariile europene pentru Cupa Mondială de anul viitor putem afirma deja că Danemarca a fost cea mai bună națională de pe "Bătrânul Continent" în această campanie de calificare.

Denmark celebrate scoring against Scotland

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de David Căileanu
Kasper Hjulmand, selecționerul de 49 de ani al Danemarcăi, se află în fața unei performanțe fantastice pentru lumea fotbalului de azi. După 8 meciuri jucate în această campanie de calificare, danezii nu au primit niciun gol și au victorii pe linie.
Se pare că parcursul fabulos din vară al danezilor, de la EURO 2020, nu a fost doar o pură întâmplare sau o așa zisă aliniere fericită a planetelor. Danemarca a fost eliminată în semifinalele Campionatului European de Anglia, în urma unei lovituri de pedeapsă care a stârnit multe controverse.
Danemarca are după 8 meciuri scurse din această campanie de calificare cea mai bună apărare și al doilea atac, după naționala Olandei. Danezii au înscris 27 de goluri până în acest moment, dar au șansă să depășească naționala "Portocalei Mecanice", deoarece au 2 meciuri mai la îndemână decât batavii. Olanda a marcat 29 de goluri în aceste preliminarii.
La startul campaniei, Grupa F arăta cea mai echilibrată, fiecare națională din primele 4 urne pornea cu șanse reale pentru o calificare la turneul final. Austria, Danemarca, Israel și Scoția aveau fiecare atuurile ei și erau îndreptățite să creadă că pot câștiga această grupă. Dar danezii s-au metamorfozat, și-au depășit concurența, iar acum se află în fața unei performanțe istorice. Meciul cu Insulele Feroe de acasă poate fi considerat mai mult de palmares, adevărata încercare pentru a temina această grupă cu 30 de puncte și fără gol primit reprezentând deplasarea de luni din Scoția.
Citește și:

5 motive pentru care Danemarca a devenit o certitudine în acest moment

1.Parcursul formidabil de la Campionatul European arată că Danemarca poate să se ridice la nivelul meciurilor mari și să se ia la trântă cu naționalele cotate la sute de milioane de euro.
2.Majoritatea jucătorilor selecționați de Hjulmand evoluează pentru echipe din primele 5 campionate europene. Din cei 23 de jucători selectați pentru ultimele 2 meciuri din această campanie, 19 evoluează în primele 5 campionate ale Europei. La ultimul meci al danezilor, selecționerul a aliniat un prim 11 exclusiv din Premier League, Serie A, Bundesliga și La Liga.
3.Unitatea grupului reprezintă adevărata putere a acestei naționale. De remarcat a fost modul exemplar cum au acționat danezii la episodul cu Eriksen din vară. Totodată, naționala Danemarcei nu are o vedetă de calibrul lui Haaland cum au norvegienii sau un Ibrahimovic care este la apusul carierei în naționala Suediei. Danezii sunt un tot unitar și nu au un element care să contrabalanseze, armonia din teren fiind mereu în lumina reflectoarelor.
4.Danemarca este echipa cu cei mai mulți marcatori în aceste preliminarii. Pe lista marcatorilor și-au trecut numele în 8 meciuri, nu mai puțin de 16 dintre fotbaliști antrenați de Hjulmand. Dintre cei 16, cel mai prolific a fost Skov Olsen cu 4 goluri.
5.Concurența pentru un loc în primul 11 în naționala Danemarcei este una acerbă, fiindcă în afară de Schmeichel, în toate compartimentele sunt jucători de nivel sensibil egal cu titularii. Pe banca de rezerve a daneziilor au stat la ultimul meci fotbaliși precum: Andersen, Norgaard, Dolberg sau Cornelius care pot fi oricând o soluție viabilă pentru primul 11 în selecționata lui Kasper Hjulmand.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo