Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rădoi, optimist înainte de meciul cu Islanda! Selecționerul a identificat punctul slab al nordicilor

Nicu Savin

Publicat 01/09/2021 la 21:08 GMT+3

Mirel Rădoi a susținut în această seară conferința de presă premergătoare partidei Islanda - România, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Selecționerul a dezvăluit că așteaptă acest meci de la eșecul de anul trecut, din barajul pentru Campionatul European, dar a dat câteva informații privind punctele slabe ale adversarului, de care tricolorii vor trebui să profite.

Mirel Rădoi

Credit imagine: NTB

România își va juca mâine seară în Islanda una dintre ultimele șanse de a se califica la Campionatul Mondial din Qatar. Numai o victorie pe terenul nordicilor ar păstra speranțele vii în continuare, dar momentul pentru un succes este unul perfect, deoarece insularii au mari probleme, lucru recunoscut și de selecționerul Arnar Vidarsson.
Partida de la Reykjavik reprezintă și un prilej de revanșă după ce Islanda ne-a învins în barajul pentru calificarea la campionatul European. De altfel, selecționerul Mirel Rădoi a recunoscut că și-a dorit să pice într-o grupă cu Islanda, tocmai pentru a se revanșa după înfrângerea de anul trecut.
"Chiar le-am spus jucătorilor în momentul în care a avut loc tragerea la sorți că mi-am dorit Islanda. Eu personal, nu știu dacă și ei, dar cred că voi reuși până la ora jocului să-i fac să înțeleagă importanța meciului și cu siguranță că pentru mine personal este o revanșă și va fi și pentru cei care au fost anul trecut aici. Am rămas acasă la european, vrem să mergem la mondial", și-a început selecționerul conferința de presă.

Mirel Rădoi a identificat problemele Islandei

În ceea ce privește jocul de mâine seară, Rădoi a dezvăluit care este punctul slab al adversarului, dar a recunoscut și capitolele la care tricolorii au probleme.
"O victorie ar însemna un plus de moral înainte de toate, pentru că așa cum ați sesizat și voi este o echipă tânără. Dar mâine seară jucătorii care vor intra pe teren, vor trebui să arate mai mult decât ce au arătat acum acum un an în primele 30 de minute. Pentru noi important va fi cum vom gestiona jocul după minutul 60, pentru că de acolo încep să apară problemele Islandei. Va trebuie să menținem același ritm, pentru că în ultimul timp asta a fost o problemă pentru noi, că nu am putut să ducem din minutul 1 până în minutul 90 aceeași intensitate. Rapoartele ne-au arătat asta, avem 2 momente de cădere fizică: din minutul 30 până în minutul 42 și din minutul 65 până în minutul 75, iar din moment ce cădem fizic nu mai avem nici calitatea tehnică și pierdem foarte multe mingi în aceste intervale"
În privința criticilor care i-au fost aduse în ultimul timp, selecționerul a replicat: "Sper ca aceste critici să ne și ajute și să ne trezească oarecum, pentru că sunt convins că nimeni din această postură nu face ceva voluntar pentru ca performanța echipei să fie scăzută. Nu criticile trebuie să fie presiunea noastră, ci rezultatele și jocul."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo