România își va juca mâine seară în Islanda una dintre ultimele șanse de a se califica la Campionatul Mondial din Qatar. Numai o victorie pe terenul nordicilor ar păstra speranțele vii în continuare, dar momentul pentru un succes este unul perfect, deoarece insularii au mari probleme, lucru recunoscut și de selecționerul Arnar Vidarsson.
Partida de la Reykjavik reprezintă și un prilej de revanșă după ce Islanda ne-a învins în barajul pentru calificarea la campionatul European. De altfel, selecționerul Mirel Rădoi a recunoscut că și-a dorit să pice într-o grupă cu Islanda, tocmai pentru a se revanșa după înfrângerea de anul trecut.
"Chiar le-am spus jucătorilor în momentul în care a avut loc tragerea la sorți că mi-am dorit Islanda. Eu personal, nu știu dacă și ei, dar cred că voi reuși până la ora jocului să-i fac să înțeleagă importanța meciului și cu siguranță că pentru mine personal este o revanșă și va fi și pentru cei care au fost anul trecut aici. Am rămas acasă la european, vrem să mergem la mondial", și-a început selecționerul conferința de presă.
Fotbal
Mihai Stoichiță, deosebit de optimist în privința preliminariilor EURO 2024. "Ne calificăm!"
21/11/2022 LA 21:37

Mirel Rădoi a identificat problemele Islandei

În ceea ce privește jocul de mâine seară, Rădoi a dezvăluit care este punctul slab al adversarului, dar a recunoscut și capitolele la care tricolorii au probleme.
"O victorie ar însemna un plus de moral înainte de toate, pentru că așa cum ați sesizat și voi este o echipă tânără. Dar mâine seară jucătorii care vor intra pe teren, vor trebui să arate mai mult decât ce au arătat acum acum un an în primele 30 de minute. Pentru noi important va fi cum vom gestiona jocul după minutul 60, pentru că de acolo încep să apară problemele Islandei. Va trebuie să menținem același ritm, pentru că în ultimul timp asta a fost o problemă pentru noi, că nu am putut să ducem din minutul 1 până în minutul 90 aceeași intensitate. Rapoartele ne-au arătat asta, avem 2 momente de cădere fizică: din minutul 30 până în minutul 42 și din minutul 65 până în minutul 75, iar din moment ce cădem fizic nu mai avem nici calitatea tehnică și pierdem foarte multe mingi în aceste intervale"
În privința criticilor care i-au fost aduse în ultimul timp, selecționerul a replicat: "Sper ca aceste critici să ne și ajute și să ne trezească oarecum, pentru că sunt convins că nimeni din această postură nu face ceva voluntar pentru ca performanța echipei să fie scăzută. Nu criticile trebuie să fie presiunea noastră, ci rezultatele și jocul."
International friendlies
Cei 3 "tricolori" care au impresionat în amicalul cu Moldova! "Am văzut schimbări în bine"
21/11/2022 LA 13:06
International friendlies
Edi Iordănescu, după ce încheie anul cu victorie: "Trebuie să facem front comun!"
20/11/2022 LA 21:16