Tricolorii au obţinut un egal preţios, la capătul unui meci dominat categoric de adversari. Bilanţul echipei României în meciurile din septembrie este unul pozitiv, cu două victorii (2-0 cu Islanda în deplasare, 2-0 cu Liechtenstein acasă) şi un egal (0-0 cu Macedonia de Nord în deplasare), fără gol primit şi cu patru înscrise. Cu un lot decimat de accidentări şi Covid-19, România a rezistat la Skopje în faţa unei formaţii pe care a învins-o greu la Bucureşti, cu 3-2, şi care a participat la EURO 2020.
Mirel Rădoi a analizat disputa și a surprins, spunând că o victorie a Armeniei cu Liechtenstein (s-a terminat 1-1, într-o partidă desfășurată mai devreme, la 19:00) ar fi dus probabil la un alt gen de joc la Skopje.
"Aş fi vrut să câştigăm această partidă. Am avut două obiective la această partidă. Unul dintre ele a fost să ţinem rezultatul de 0-0 până în minutul 70, ne gândeam că vom înscrie pe final. Le mulţumesc băieţilor pentru aceste 3 meciuri. Este adevărat că terenul nu a fost unul bun, dar şi ei au jucat tot pe acelaşi teren. Ne gândeam să avem 9 puncte şi să venim pe locul 2, dar nu s-a putut. Lumea a râs când am spus de Liechtenstein, dar ați văzut ce a făcut în această seară. Poate era mai bine să fi câștigat Armenia, poate jucam altfel", a spus Rădoi la ProTV, pentru ca apoi, întrebat dacă s-a transformat după partiturile ofensive arătate în debutul preliminariilor, să spună: "Nu e adevărat că am devenit mai defensiv. Să nu credeţi că am antrenat până acum să luăm goluri".
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01

Macedonia - România 0-0

| R

ădoi

: "Dac

ă

voiam s

ă plec, plecam

"

Markovic a fost titular azi și a fost printre cei mai slabi de pe teren, greșind la aproape fiecare fază ofensivă a naționalei. În contextul accidentărilor sau problemelor medicale ale lui Mihăilă, Alibec, Ianis Hagi și Drăguș, Rădoi nu a avut multe variante la dispoziție pentru ofensivă.
"E un copil, nu putem să ne aşteptăm să vină Markovic să ne ducă la Mondial. Probabil că i-au atras atenţia că putea să aleagă alte soluţii (n.r. coechipierii). Nu avem soluții în atac", pentru ca apoi să devină ironic, când a fost întrebat încă o dată, dacă s-a gândit să plece în această perioadă, ca urmare a criticilor primite: "M-am săturat să tot răspund la aceeaşi întrebare. Dacă sunt în faţa dumneavoastră, sunt tot aici. Dacă aveam de gând să plec, plecam. Mergeam puţin în faţa dumneavoastră, plângeam un pic şi îm luam valiza şi plecam, la contractele pe care le-am avut în faţă".
Pentru România, urmează Germania lui Flick, dar Rădoi e optimist înainte de partida de la Berlin. Obținerea locului secund în grupă e la îndemână, scenariu care nu părea posibil după eșecurile din debut, cu Armenia și Germania.
"Un meci foarte greu cu Germania, dar de obicei cu echipele mai bine cotate decât noi ne-am găsit motivarea. Probabil meciul va arăta altfel, e clar că dacă vom încerca să stăm aproape de poarta noastră vom avea aceeaşi soartă ca Armenia şi nu vreau să mă gândesc la asta. Mergem în continuare cu şanse reale pentru locul 2. Eu cred că cu un punct sau puncte în Germania tot va trebui să câştigăm în Armenia. Nu pot să spun că sunt nefericit că am terminat la egalitate în Macedonia", a concluzionat selecționerul.
Au mai rămas de jucat din grupa României
  • 8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)
  • 11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)
Romanian Liga I
Denis Alibec, aproape de altă formație din Liga 1, după ce Dan Petrescu îl consideră "indezirabil"
04/01/2022 LA 05:21
Fotbal
NEWS ALERT: Edi Iordănescu şi-a găsit echipă! "Miercuri semnează!"
03/01/2022 LA 20:23