Articol scris de Andrei Nicolae
Fundașul lui Liverpool a fost integralist în partida amicală de aseară încheiată cu scorul de 1-1 și nu a avut timp să verifice rezultatul barajului de calificare la mondial disputat între Egipt și Senegal. Cele două partide s-au disputat simultan, iar batavul a fost nevoit să afle vestea că Mane l-a învins pe Salah chiar în cadrul interviurilor de la finalul meciului.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
Olandezul a fost întrebat ce părere are despre situația lui Salah, care nu va merge la mondial, iar ulterior a fost înștiințat despre situația partidei din Africa: "A pierdut? Evident, îmi pare rău pentru Mo și pentru Egipt, dar așa este fotbalul uneori. Sunt sigur că va transforma dezamăgirea în succes pentru restul sezonului.
Avem pentru ce să luptăm, deci sunt multe lucruri de realizat pentru el. În ceea ce îl privește pe Sadio, îi urez noroc, iar dacă o să fie cu noi în grupă, o să aibă nevoie de acel noroc", a declarat fundașul lui Liverpool, în cadrul unui discurs echilibrat.
Citește și:

Istoricul recent dintre Senegal și Egipt

Duelul dintre Egipt și Senegal a fost unul dramatic. "Faraonii" s-au impus în prima manșă a barajului cu scorul de 1-0, însă avantajul de un gol a fost anulat repede în returul din Dakar. Partida a avansat până la loviturile de departajare, unde Salah a ratat, iar colegul său de la Liverpool, Mane, a fost cel care a tranșat soarta partidei.
Înfrângerea echipei lui Carlos Quieroz în fața "Leilor din Teranga" a fost și mai usturătoare, ținând cont că Senegalul le-a suflat egiptenilor în urmă cu o lună trofeul Cupei Africii pe Națiuni, în aceeași manieră. Cele două s-au luptat într-o finală care a ajuns la rândul ei la loviturile de departajare, iar Sadio Mane a fost cel care a încheiat și atunci conturile partidei.
Senegalul a obținut a doua calificare consecutivă la un Mondial și va merge în Qatar alături de alte patru națiuni africane. Celelalte reprezentative care vor reprezenta continentul african în Asia sunt Maroc, Tunisia, Ghana și Camerun.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo nu se mulțumește doar cu calificarea la CM din Qatar: "Vrem mult mai mult"
31/03/2022 LA 08:06
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ibrahimovic a anunțat ce planuri are după ce Suedia a ratat calificarea la CM din Qatar
30/03/2022 LA 13:30