Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, șanse uriașe la locul 2 în grupă! Toate scenariile în care tricolorii vor ajunge la baraj

Nicu Savin

Actualizat 12/10/2021 la 02:08 GMT+3

România a învins Armenia cu 1-0, după un nou meci în care tricolorii s-au dăruit exemplar. Astfel, șansele tricolorilor de a termina pe locul doi în grupă au crescut simțitor, ținând cont de programul din ultimele 2 etape.

România - Liechtenstein

Credit imagine: Getty Images

România a câștigat la limită contra Armeniei și este foarte aproape de a obține locul doi în Grupa J, care asigură prezența la barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. Tricolorii nu au făcut cel mai strălucit meci contra Armeniei, dar s-au impus cu 1-0 grație golului marcat de Alex Mitriță în prima repriză.
Germania ne-a dat și ea o mână de ajutor și a câștigat categoric în deplasarea din Macedonia de Nord, scor 4-0. Astfel, echipa lui Hansi Flick a câștigat grupa și a devenit prima echipă din Europa calificată matematic la turneul final de anul viitor.
Citește și:

România este la mâna ei în lupta pentru baraj

România are o șansă reală de a termina pe locul doi, pentru asta având nevoie de victorii în ultimele 2 partide din preliminarii, acasă cu Islanda (11 noiembrie) și în deplasare cu Liechtenstein (14 noiembrie). Evident, tricolorii pot ajunge la baraj și dacă nu iau 6 puncte din duelurile cu Islanda și Liechtenstein, dar în acest caz vor fi la mâna rezultatelor.
România termină pe locul doi în următoarele condiții:
  • dacă va câștiga meciurile cu Islanda și Liechtenstein.
  • dacă va lua 4 puncte din duelurile cu Islanda și Liechtenstein, iar Armenia va remiza cu Macedonia de Nord.
  • dacă va lua 3 puncte din duelurile cu Islanda și Liechtenstein, iar Armenia va remiza cu Macedonia de Nord, dar România va avea un golaveraj mai bun decât cele 2 contracandicate, deoarece toate cele 3 formații vor fi la egalitate de puncte, iar acesta este primul criteriu de departajare. În aceste condiții, e posibil să avem nevoie de o victorie la scor în ultimul meci, cel cu Liechtensteinul.
Programul final în Grupa J
  • 11 noiembrie: România - Islanda, Germania – Liechtenstein, Armenia - Macedonia de Nord
  • 14 noiembrie: Liechtenstein - România, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda
Clasamentul Grupei J
  • 1.Germania - 21 de puncte (golaveraj 23-3)
  • 2.România - 13 puncte (11-8)
  • 3.Macedonia de Nord - 12 puncte (15-10)
  • 4.Armenia - 12 puncte (8-11)
  • 5.Islanda - 8 puncte (11-15)
  • 6.Liechtenstein - 1 punct (2-23)

România va da peste adversari redutabili la baraj

Drumul către Campionatul Mondial va fi extrem de greu în cazul în care România va ajunge în cele din urmă la baraj. Pentru a ajunge în Qatar, tricolorii vor trebuie să câștige alte 2 partide.
La barajul de calificare vor luat startul 12 echipe: cele 10 ocupante ale locului secund în grupele preliminarii și 2 câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu au terminat pe unul din primele 2 locuri în grupele preliminarii. De exemplul, în momentul actual, aceste 2 locuri le-ar reveni Austriei și Țării Galilor, dar clasamentele grupelor mai pot suferi modificări până la finalul preliminariilor,
Capii de serie dintre cele 12 formații calificate la baraj, care vor avea avantajul de a juca meciul pe teren propriu, se vor stabili strict după punctajul acumulat în grupele preliminarii. Pentru a exista echidistanță, echipelor provenite din grupe de 6, cum e și cazul României, li se vor anula rezultatele cu ultimele clasate. Așadar, România ar putea acumula maxim 13 puncte, astfel că sunt șanse mici să aibă statut de cap de serie. Cele mai bine plasate echipe cu șanse mari la locul doi în grupele lor sunt Serbia, Croația, Suedia, Elveția, Scoția și Polonia.
În cazul în care va trece de semifinala barajului, România va juca meciul decisiv pentru calificare la mondial împotriva unei alte echipe care a trecut de prima fază, iar gazda se va stabili prin tragere la sorți.
Primele 6 meciuri din prima fază a barajului vor avea loc pe 24-25 martie 2022, iar cele 3 finale se vord disputa pe 28-29 martie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo