Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrei Burcă, discurs de lider după calificarea la EURO 2024! Ce grupă își dorește pentru România la turneul final

Bianca Dumitru

Publicat 25/11/2023 la 22:00 GMT+2

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2024 de pe primul loc al grupei I. Andrei Burcă, unul dintre cei mai importanți jucători din echipa lui Edi Iordănescu, a vorbit despre rezultatele din preliminariile EURO 2024 și despre ce își dorește pentru turneul final.

Andrei Burcă (România)

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2024 de pe primul loc al grupei I, după ce s-a impus marți seară, pe Arena Națională, cu scorul de 1-0, în fața Elveției, în ultimul meci din preliminarii.
În urma clasării pe prima poziție, "tricolorii" vor fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor de la turneul final, programată pe 2 decembrie.
Andrei Burcă, unul dintre cei 3 fotbaliștii folosiți de Edi Iordănescu în toate cele 10 partide din preliminarii, a vorbit despre această calificare a României la un turneu final după 8 ani.
Fundașul, care este lider în topul "tricolorilor" cu cele mai multe minute adunate în această campanie de calificare la EURO, a spus că rezultatele obținute de echipa națională în acest an îi obligă pe români să aibă o prestație foarte bună și anul viitor, în Germania.
"După calificare, mi-am revenit, dar nu a fost așa mare euforia între noi. Ne-am maturizat și am început să conștientizăm anumite lucruri în familia noastră. Acesta trebuie să fie doar începutul. Trebuie să ne pregătim și mai bine și mai intens, va urma un turneu final și am ridicat foarte mult ștacheta.
Nici noi nu ne-am gândit, eu sunt realist. Am văzut că jucăm împotriva Elveției, plus Kosovo, care are mulți jucători în campionatele puternice. Am dovedit că avem talent și că atunci când suntem uniți putem face performanță. [...]
Această calificare ne-a obligat foarte mult și acum depinde de noi să știm că a fost doar un pas, am construit ceva și acum trebuie să mergem în sus. Am crescut la fiecare acțiune și acum trebuie să mergem cu piciorul apăsat pe accelerație. Acolo trebuie să fim cel puțin cu un nivel mai ridicat. A fost o campanie fabuloasă", a spus Andrei Burcă la Digi Sport.
Citește și:

Burcă și-a ales grupa favorită pentru EURO 2024

Fostul jucător de la CFR Cluj a fost provocat să spună și ce adversari și-ar dori să aibă la turneul final. Burcă a amintit 3 echipe interesante: Anglia, Slovenia și Georgia, aceasta din urmă nefiind calificată în acest moment, dar având șanse să ajungă la EURO 2024 după meciurile de baraj.
"Anglia. Am mai jucat cu echipe din Spania, din Franța, cu Anglia nu am avut nicio tangență. Slovenia. Eu cred că va veni o echipă neașteptată de la baraj. Cred că Georgia va veni din baraj. La echipa de club joc cu un georgian, care e titular la echipa națională", a adăugat Andrei Burcă.
România s-a calificat acum pentru a șasea oară la turneul final al Campionatului European, după edițiile din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. Tragerea la sorți a grupelor de la turneul final este programată pe 2 decembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo