Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată echipa ideală a adversarelor României. Ce vedete vor înfrunta "tricolorii"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/12/2023 la 20:52 GMT+2

România și-a aflat adversarele de la turneul final al Campionatului European din 2024. "Tricolorii" au picat în grupa E, alături de Belgia, Slovacia și echipa câștigătoare a play-off-ului B, care se va decide în martie, dintre Ucraina, Bosnia, Israel și Islanda.

Belgium's Romelu Lukaku and Belgium's Kevin De Bruyne celebrate after scoring during a soccer game between the Belgian national team Red Devils and Denmark

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Wesley Sneijder a fost cel care a tras echipele din urna a doua și a plasat-o pe România în grupa E, alături de două echipe pe care unii specialiști și le doreau, fiind unele dintre cele mai accesibile formații din urnele lor.
Belgia este câștigătoarea grupei F, din preliminarii. "Diavolii" au terminat pe primu loc, la un singur punct în fața Austriei, neînvinși. Echipa antrenată de Domenico Tedesco a marcat 22 de goluri de-a lungul preliminariilor și a primit doar 4.
Slovacia a făcut surpriza în grupa J. Aceștia au fost în urna a 5-a la tragerea la sorți a grupelor preliminariilor, dar au reușit performanța de a termina pe locul 2, în fața unor echipe precum Luxemburg, Islanda sau Bosnia. Slovacii au înregistrat 7 victorii în cele 10 meciuri din campania de calificare.
Din urna a patra, România se va înfrunta cu una dintre selecționatele Israelului, Islandei, Bosniei sau a Ucrainei. La o primă vedere, Ucraina este favorită, dar Israelul poate produce o surpriză în meciurile din martie.
Citește și:

Echipa ideală a adversarilor României

Cele două selecționate pe care le cunoaștem în acest moment propun jucători de clasă mondială, dar și cele din play-off au jucători de calitate. În poarta echipei ideale este cu iguranță Thibaut Courtois, care ar trebui să fie apt pentru meciul cu România, de pe 22 iunie, de la Koln. Pe linia de fund se pot regăsi nume precum Oleksand Zinchenko, în cazul în care Ucraina se califică, Jan Vertonghen, Milan Skriniar și Timothy Castagne.
Linia de mijloc este formată din trei jucători. Prima opțiune este vedeta lui Guardiola de la Manchester City, Kevin de Bruyne, care va reveni după accidentare înainte de debutul turneului final. Ca mijlocaș defensiv, Stanislav Lobotka, pare a fi cea mai solidă alegere. Al treilea membru al liniei de mijloc ar putea deveni Giorgiy Sudakov, talentatul jucător al lui Shakhtar, care este aproape de un transfer la o echipă de top în această iarnă.
Tripleta ofensivă este deschisă de Jeremy Doku, unul dintre cei mai rapizi și tehnici jucători din Premier League. Pe partea cealaltă a liniei ofensive ar putea să apară Mykhaylo Mudryk sau Leandro Trossard. Vârful de atac al acestei echipe ideale trebuie să fie Romelu Lukaku, golgheterul preliminariilor, cu 14 reușite.
Pe lângă aceștia mențiunile onorabile sunt: Anatoliy Trubin, Toby Alderweireld, David Hancko, Ilya Zabarniy, Youri Tielemans, Ondrej Duda, Amadou Onana, Oscar Gloukh, Edin Dzeko, Lois Openda și Albert Gudmundsson.
Echipa ideală a adversarilor/posibililor adversari ai României din grupa E:
Courtois - Castagne, Skriniar, Vertonghen, Zinchenko - Lobotka, De Bruyne, Sudakov - Doku, Lukaku, Trossard/Mudryk

Unde se plasează România față de adversare

Belgia este favorita clară a grupei, fiind ocupanta locului 4 în clasamentul FIFA. La acest capitol doar Ucraina ar putea să o depășească pe România, fiind ocupanta locului 22. Selecționata tricoloră a urcat 5 poziții la finalul lunii noiembrie, clasându-se pe poziția 43, cu doar două locuri în fața Slovaciei. Celelalte echipe din play-off sunt Bosnia (69), Islanda (71) și Israel (75).
La capitolul cotelor de piață, echipele din grupa E se pot compara din punctul de vedere al celor mai recente loturi, care pot avea absenți de marcă, precum Courtois și De Bruyne la belgieni. Chiar și așa "diavolii" sunt de departe cei mai valoroși, cu un lot de 439 de milioane de euro, conform Transfermarkt.
Slovacia are un lot de peste două ori mai valoros decât cel al României, cotat la 167 de milioane de euro. "Tricolorii" au o cotă de piață de 72 de milioane în timp ce cea mai valoroasă echipă din play-off este Ucraina, la 291 de milioane. Și Bosnia are un lot mai bine cotat, la 86 de milioane, iar Islanda și Israel sunt la suma de 45 de milioane.
Valoarea loturilor în grupa E în milioane de euro:
  • Belgia - 439
  • Slovacia 167
  • România 72
Play-off:
  • Ucraina 291
  • Bosnia și Herțegovina 86
  • Israel 45
  • Islanda 40
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo