Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

George Pușcaș, motivat înainte de EURO 2024: "E o mândrie să ajut echipa!" Câte goluri vrea să dea

Bianca Dumitru

Publicat 27/11/2023 la 15:27 GMT+2

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2024 de pe primul loc al grupei I. George Pușcaș, unul dintre oamenii de bază ai României în drumul spre EURO, a vorbit despre obiectivele sale pentru competiția de anul viitor.

George Pușcaș, România. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

România s-a calificat la Campionatul European 2024 de pe primul loc al grupei I, astfel că "tricolorii" vor fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor de la turneul final, programată pe 2 decembrie.
George Pușcaș, unul dintre jucătorii care au pus umărul la calificarea echipei naționale, a vorbit despre obiectivele sale pentru competiția de anul viitor.
Atacantul de 27 de ani s-a arătat optimist și motivat, spunând că vrea să fie unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei, ajutând-o să ajungă cât mai departe la EURO 2024.
Întrebat câte goluri și-a propus să înscrie la turneul final de anul viitor, după ce la EURO U21 în 2019 a înscris de 4 ori, Pușcaș a spus:
"Sper să marchez, indiferent câte, pentru mine e o mândrie să dau gol, să ajut echipa să câștige, să facem meciuri bune, cred că asta este tot ceea ce contează.
Pot spune că e o descătușare pentru mine golul cu Israel. Oricând dau gol, mereu simt ca și cum ar fi primul, simt ca și cum ar fi, mereu, un gol special", a declarat George Pușcaș, pentru AS.ro.
Citește și:

Pușcaș a numit adversarii doriți la EURO 2024

George Pușcaș a evitat să spună direct ce echipe și-ar dori ca adversar, dar până la urmă a recunoscut că din urna 1 ar vrea Anglia: "Da, merge! Am și jucat acolo. Slovacia e o echipă bună (n.r. din urna a treia)! Și în urna a 3-a sunt echipe bune", a spus Pușcaș.
Teoretic, România ar putea juca și cu Elveția la turneul final, pentru că fosta adversară din preliminarii este în urna a 4-a valorică. Fotbalistul român a dat de înțeles că nu și-ar dori un nou duel cu selecționata Țării Cantoanelor, chiar dacă "tricolorii" au arătat mai bine în ultimul meci din preliminarii.
"Va fi un meci super, super greu, să mai jucăm o dată cu elvețienii, vor fi și ei mult mai nervoși, mai supărați pe noi pentru tot ceea ce s-a petrecut în grupa asta. Am fost mai buni, am fost mai compacți și am arătat mai multă unitate, așa, decât ei", a conchis George Pușcaș.
Tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024 este programată pe 2 decembrie și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo