Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lista jucătorilor de top care nu vor juca la EURO, deși naționalele lor vor fi prezente în Germania

Nicu Savin

Publicat 27/03/2024 la 16:22 GMT+2

Campionatul European din Germania se apropie cu pași repezi și acum se cunosc toate cele 24 de participante. Majoritatea fotbaliștilor de top din Europa vor fi la turneul final, dar există nume grele care vor privi la TV. Dacă unii dintre ei nu aveau cum să fie prezenți, pentru că echipele lor nu s-au calificat, alții vor rata participarea din alte motive, iar lista acestora e deja impresionantă.

Sandro Tonali (Italia)

Credit imagine: Getty Images

Marți seara s-au decis și ultimele 3 echipe calificate la Campionatul European din Germania, în urma finalelor barajelor. Polonia, Georgia și Ucraina au intrat în posesia ultimelor 3 bilete pentru turneul final, în timp ce Țara Galilor,
Grecia și Islanda "își ling rănile" pentru că au ratat la limită calificarea.
De la turneul final vor lipsi și alte naționale importante, precum Norvegia, Suedia, Irlanda sau Bosnia, ceea ce face ca o serie de fotbaliști de clasă să privească la TV marea competiție din vară. Pe lângă aceștia, din varii motive, de la EURO vor absenta și jucători de top ale căror naționale s-au calificat.
Chiar dacă mai sunt aproape 3 luni până la EURO, există deja o listă masivă a oamenilor care vor rata competiția, chiar dacă în condiții normale ar fi fost acolo. Ca de fiecare dată, accidetările sunt principalul motiv.

EURO 2024, interzis pentru mulți jucători de top care ar fi putut fi prezenți

În această categorie intră jucători precum Thibaut Courtois (Belgia), Domenico Berrardi (Italia), Sven Bothman și Jurrien Timber (Olanda), David Alaba (Austria), Gavi (Spania), Reece James (Anglia) sau Ivan Perisic (Croația). O parte dintre ei s-ar putea reface până la EURO, dar e aproape sigur că nu vor fi convocați, deoarece vor veni după perioade lungi de inactivitate și nu vor risca.
Poate mai mult ca altădată, există și alte motive pentru care unii jucători de renume nu vor putea juca la EURO. Sunt cazurile lui Paul Pogba, suspendat pentru dopaj, sau Sandro Tonalli, suspendat pentru pariuri. Lor li se poate adăuga englezul Ben White, care s-a autoexilat de la națională, fără să fi dezvăluit motivul.
Chiar dacă nu e de dorit, în mod cert lista absenților de la European se va îngroșa până la vară. E aproape imposibil să nu mai apară accidentări serioase pe acest final de sezon. De asemenea, la echipele de top este o concurență acerbă și vor fi mulți fotbaliști de top care pur și simplu nu vor prinde loturile pentru turneul final din Germania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo