Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Southgate, decizie dificilă pentru EURO! 6 din primii 10 marcatori din Premier League sunt englezi

Nicu Savin

Publicat 17/04/2024 la 18:13 GMT+3

Gareth Southgate va avea o misiune dificilă în a selecționa jucătorii pentru EURO 2024, șase dintre cei mai buni 10 marcatori din Premier League fiind englezi. În plus, Kane și Bellingham au avut un sezon excelent și nu au cum să lipsească de la națională la turneul final. Cole Palmer este fotbalistul momentului în Anglia după ce a marcat patru goluri în victoria lui Chelsea cu Everton, scor 6-0.

Gareth Southgate

Credit imagine: AFP

Articol scris de Alina Chiță
Printre cei mai buni atacanți ai momentului cu siguranță s-a remarcat Cole Palmer, care a făcut un meci mare etape trecută, reușind să înscrie de patru ori în poarta lui Everton. Iar asta arată că Anglia are mulți jucători ofensivi prolifici, înainte de EURO 2024. Selecționerul englezilor, Southgate, dispune doar în Premiere League de șase jucători care fac parte din topul primilor 10 marcatori.
Palmer ocupă primul loc cu 20 de goluri, iar Ollie Watkins este pe locul secund și are un gol mai puțin. Apoi vin Dominic Solanke cu 17 goluri, Jarrod Bowen cu 15 reușite, Bukayo Saka și Phil Foden cu câte 14 reușite fiecare.
Între ei, în acest top al marcatorilor mai sunt trei foști golgheteri în Premier League: Erling Haaland, Mo Salah și Heung-min Son. Celălalt este Alexander Isak, care prosperă în al doilea sezon la Newcastle.

Southgate are de ales între cei mai în formă atacanți din Premier League pentru EURO 2024

Între timp, alte două nume care nu au cum să lipsească din lotul Angliei dau goluri în Germania și Spania. Harry Kane, cel mai bun marcator englez în șapte din precedentele nouă sezoane din Premier League, a părăsit Albionul și a semnat cu Bayern Munchen, dar și-a păstrat instinctul de "killer". Englezul a înscris 32 de goluri pentru bavarezi. Chiar dacă fișa postului nu-i cere neapărat asta, Jude Bellingham are 16 reușite pentru Real Madrid în actuala stagiune.
Apoi mai este Ivan Toney, care a marcat 20 de goluri în sezonul trecut și a marcat primul său gol în tricoul Angliei împotriva Belgiei, la revenirea sa la echipa națională luna trecută, după ce a ispășit o interdicție de opt luni pentru infracțiuni legate de jocurile de noroc.
Gareth Southgate are de ales între nouă atacanți în formă, fără a-i lua în considerare alți jucători de atac foarte buni, precum Jack Grealish, James Maddison, Marcus Rashford, Eberechi Eze, Morgan Gibbs-White, Raheem Sterling sau Anthony Gordon.
De foarte mult timp un selecționer al Anglei nu s-a mai bucurat de o listă atât de mare de opțiuni sau nu a mai avut o provocare ca cea de acum în a face selecția pentru echipa națională.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo