UEFA nu a nunțat deocamdată o decizie oficială în cazul partidei dintre România și Norvegia din Liga Națiunilor, care nu s-a disputat din cauză că nordicii nu s-au prezentat, nefiind fost lăsați de autoritățile din țara lor să zboare la București.
Cotidianul Aftenposten scrie că Federația din Norvegia așteaptă o hotărâre din partea UEFA înainte de meciul din Austria. Dacă Norvegia ar pierde la "masa verde" partida cu România, nordicii sunt obligați să bată în Austria și să înscrie minim 2 goluri pentru a câștiga grupa din Liga Națiunilor, întrucât în meciul tur Austria a câștigat la Oslo cu 2-1. Miza locului 1 în grupă este una mare, deoarece această poziție asigură prezența în Liga A la viitoarea ediție a Ligii Națiunilor.

Norvegienii vor ca meciul cu România să fie reprogramat

Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 2 ORE
Conform publicației norvegiene, poziția Federației din țara scandinavă este una clară. Aceasta vrea ca meciul cu România să fie reprogramat la o dată ulterioară sau, în cel mai rău caz, rezultatul să fie stabilit prin tragere la sorți.
Federația norvegiană a trimis ieri o scrisoare către forul continental, prin care solicitau repreogramarea partidei cu România, astfel că cei de la UEFA sunt puși într-o situație delicată.
"Regulile privind pandemia ale UEFA, care au fost trimise la 31 august, afirmă că, dacă niciuna dintre federațiile naționale nu este responsabilă pentru meciul care nu se joacă, acesta poate fi reprogramat sau decis prin tragere la sorți.
Dacă nimeni nu poate fi găsit vinovat pentru anulare, este o alternativă de a reprograma sau de a efectua o loterie. Continuăm în acest sens. Suntem nevinovați în această situație și ni s-a impus o carantină. Apoi, punem la dispoziție o echipă de rezervă pentru meciul cu Austria.", este specificat în scrisoarea Federației Norvegiene către UEFA.

Jucătorii Norvegiei sunt revoltați

Jucătorii naționalei Norvegiei au fost foarte dezamăgiți de faptul că nu au putut ajunge în România. Aceștia nu au putut însă face nimic și s-au întors la cluburile lor. Jens Petter Hauge (21 de ani), colegul lui Ciprian Tătărușanu de la AC Milan, este ultimul fotbalist scandinav care ia poziție față de decizia autorităților nervegiene.
"Nu sunt de acord cu faptul că nu am fost lăsați să călătorim cu un charter spre România. În mod evident, oamenii din Direcția Norvegiană pentru Sănătate ne-au transmis un mesaj, apoi și-au oprit telefoanele și și-au luat un weekend liber. Pentru mine devine un pic copilăresc acest lucru.", a declarat Hauge pentru vg.no.
Inițial s-a crezut că Hauge poate face parte din echipa de urgență a Norvegiei pentru meciul cu Austria, deoarece el a fost infectat cu Covid-19 în această toamnă, dar testele sale au fost atunci fals-pozitive, astfel că Hauge s-a întors în Italia și s-a alăturat lotului de la AC Milan.
Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM 3 ORE
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM 3 ORE