UEFA a anulat încă de aseară meciul dintre România şi Norvegia şi tricolorii vor câştiga la "masa verde" partida din Liga Naţiunilor. Totuși, scandinavii nu sunt dispuși să renunțe pur și simplu la cele trei puncte pe care le pierd în mod normal prin neprezentare. Chiar dacă nu au putut călători la Bucureşti, ei speră să câştige tot ei la "masa verde".
Presa din Norvegia scrie că rezultatul meciului cu România ar putea fi stabilit prin tragere la sorţi, pentru că Federaţia de la Oslo nu are nicio vină. "Chiar dacă Norvegia nu poate juca împotriva României, ar putea obţine o victorie sau un egal", scrie VG. "Federația responsabilă de imposibilitatea de a juca meciul va pierde cu 0-3, cu excepția cazului în care Comitetul de Control, Etică și Disciplină al UEFA ajunge la concluzia că una dintre federații nu a fost responsabilă pentru faptul că meciul nu a fost jucat. Apoi meciul va fi decis prin tragere la sorți, cu 1-0, 0-0 sau 0-1 ca rezultate posibile", este fragmentul de regulament citat de jurnaliştii norvegieni.

UEFA A REVENIT CU PRECIZĂRI DUPĂ ANULAREA MECIULUI ROMÂNIA – NORVEGIA

Romanian Liga I
#BREAKINGNEWS | Dan Petrescu nu merge la națională! Ce a anunțat antrenorul lui CFR Cluj
IERI LA 13:48
Nu se pune problema ca UEFA să influențeze în vreun fel celelalte puncte acumulate până acum de scandinavi. Acest lucru se întâmplă în cazuri excepţionale, atunci când o federaţie desconsideră o competiţie a forului european. Nu este cazul acum, ţinând cont că norvegienii au fost nevoiţi să respecte o decizie a autorităţilor.
"Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.
Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se mai arată pe site-ul frf.ro.

CLASAMENTUL GRUPEI CU O VICTORIE LA "MASA VERDE" A ROMÂNIEI

  • 1. Austria 9 puncte (cu două jocuri rămase)
  • 2. Norvegia 9 puncte (un joc rămas)
  • 3. România 7 puncte (un joc rămas)
  • 4. Irlanda de Nord 1 punct (două jocuri rămase)
Romanian Liga I
Dan Petrescu, aproape de a deveni noul selecționer al României! Informații de ultimă oră
02/12/2021 LA 15:45
Fotbal
Mircea Lucescu, în locul lui Rădoi?! Presa din Ucraina anunță că Dinamo Kiev își caută antrenor
02/12/2021 LA 11:31