UEFA a anulat încă de aseară meciul dintre România şi Norvegia şi tricolorii vor câştiga la "masa verde" partida din Liga Naţiunilor. Aseară, după decizia comunicată de UEFA, s-a vehiculat o variantă potrivit căreia nordicii ar urma să fie descalificați, însă oficialii UEFA nu sunt în poziția de a lua o asemenea decizie.
Scandinavii vor pierde meciurile cu România şi Austria, dacă nu va exista o echipă secundă care să facă deplasarea la Viena. Nu se pune problema ca UEFA să influențeze în vreun fel celelalte puncte acumulate până acum de scandinavi. Acest lucru se întâmplă în cazuri excepţionale, atunci când o federaţie desconsideră o competiţie a forului european. Nu este cazul acum, ţinând cont că norvegienii au fost nevoiţi să respecte o decizie a autorităţilor.

UEFA a revenit cu precizări după anularea meciului România – Norvegia

Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
"Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.
Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se mai arată pe site-ul frf.ro.

Clasamentul grupei cu o victorie la "masa verde" a României

  • 1. Austria 9 puncte (cu două jocuri rămase)
  • 2. Norvegia 9 puncte (un joc rămas)
  • 3. România 7 puncte (un joc rămas)
  • 4. Irlanda de Nord 1 punct (două jocuri rămase)
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28