UPDATE // UEFA a decis ca meciul dintre România și Norvegia, programat duminică, să nu se mai dispute.
Anunțul a fost confirmat inclusiv de FRF.
"UEFA ne-a informat că 'în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa'.
Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
ACUM 3 ORE
Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA.", se anunță în comunicatul emis de FRF.
Potrivit regulamentului UEFA, Norvegia va pierde toate punctele adunate în grupa din Liga Națiunilor, iar rezultatele înregistrate până acum vor fi declarate nule. O decizie finală din partea forului suprem va fi luată în cel mai scurt timp.
Iată cum ar putea să arate noul clasament:
  • 1. Austria 6p
  • 2. România 4p
  • 3. Irlanda de Nord 1p
  • 4. Norvegia -
În urma decizie UEFA, în grupa României din Liga Națiunilor ar urma să se mai dispute numai două meciuri:
  • Austria - Irlanda de Nord (15 noiembrie)
  • Irlanda de Nord - România (18 noiembrie)
Știrea inițială
Autoritățile sanitare din Norvegia au transmis astăzi, în jurul prânzului, că orice deplasare a echipei naționale reprezintă un risc. Scandinavii trebuiau să aterizeze la București astăzi, la ora 15:10, însă avionul acestora nu a mai decolat.
Meciul dintre România și Norvegia are șanse foarte mici să se mai desfășoare. Autoritățile scandinave au făcut un nou anunț în această seară, în care susțin că ar reprezenta o ilegalitate ca echipa națională să iasă din țară în condițiile actuale.

Meciul România - Norvegia are șanse minime să se desfășoare

Bent Hoie, Ministrul Sănătății din Norvegia, anunță că toți jucătorii din lot vor trebui să intre în izolare timp de 10 zile din cauza faptului că au luat contact cu Elabdellaoui, fundașul infectat cu COVID.
"Meciurile care urmau să se joace în România și în Austria ar fi fost ilegale aici, în Norvegia. Cu planul de călătorie care ne-a fost prezentat, plecarea din Norvegia a echipei naționale ar fi fost într-o zonă gri.
Un lucru este clar, oamenii care au intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19 trebuie să stea în izolare 10 zile. Sper ca oamenii din fotbal să înțeleagă că, dacă ei nu respectă aceste norme, încrederea populației în aceste norme va scădea. Nu ar fi corect ca echipa națională să facă această deplasare.", a spus Bent Hoie, citat de TV2.no.

Norvegia ar putea pierde toate punctele din Liga Națiunilor

Prin urmare, Norvegia riscă să piardă la "masa verde" atât meciul cu România, cât și cel cu Austria, din ultima rundă din grupele Ligii Națiunilor. În acest scenariu, al neprezentării la cele două partide, toate punctele obținute de scandinavi ar urma să fie șterse, potrivit regulamentului în vigoare.
În acest moment, Norvegia se află pe locul 2 în grupa din Liga Națiunilor, la egalitate de puncte (9) cu liderul Austria. România ocupă poziția a 3-a, cu 4 puncte, în timp ce Irlanda de Nord este codașa grupei, cu un singur punct.
În cazul în care Norvegia va fi descalificată, România ar putea încheia pe locul 2, în spatele Austriei.
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
IERI LA 19:16
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, pas mare spre grupele EHF European League
IERI LA 18:59