Mulți dintre marii sportivi ai Rusiei au condamnat public războiul, înțelegând foarte clar că acesta nu are vreun temei, altul decât ambițiile personale ale liderului de la Kremlin. Medvedev, Rublev sau Sharapova au cerut pace, însă în fotbal lucrurile stau diferit, jucătorii rămânând încă extrem de tăcuți, probabil temându-se de represalii.
În acest context, Vitaliy Mykolenko, fotbalist transferat în această iarnă de Everton, de la Dinamo Kiev, pentru 23 de milioane de euro, s-a lansat într-un atac dur asupra lui Artem Dzyuba. Vârful lui Zenit este căpitanul naționalei Rusiei și era de așteptat să intervină și să ceară public încetarea invaziei. Nu s-a întâmplat așa, lucru extrem de dezamăgitor pentru fundașul stânga, care a trimis un mesaj extrem de puternic.
"Ești tăcut, disprețuitor cu colegii tăi. Civili pașnici sunt uciși în Ucraina. O să fii prizonier în temnița ta pentru tot restul vieții tale și a copiilor tăi. Iar eu voi fi încântat de asta", a scris Mykolenko pe Instagram.
Fotbal
Artem Dzyuba a cerut să nu fie convocat la naționalei Rusiei, pe fondul războiului din Ucraina
15/03/2022 LA 15:23
CITEȘTE ȘI:
DOI FOTBALIȘTI UCRAINENI, UCIȘI LA KIEV

Rusia, suspendată din toate competițiile fotbalistice

FIFA și UEFA au căzut de acord să elimine Rusia din toate competițiile fotbalistice până la ameliorarea conflictului armat din Ucraina. Astfel, prima reprezentativă a Rusiei nu va lua parte la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Inițial, FIFA decisese că rușii pot juca, dar sub steag neutru, într-o locație neutră și fără a li se cânta imnul. La presiunea federațiilor europene, care au anunțat public că vor boicota orice meci cu Rusia, forul mondial a revenit asupra deciziei și a suspendat naționala lui Karpin.
Anterior, UEFA suspendase echipele de club din Rusia din competițiile europene. Decizia a avut repercusiuni momentan doar pentru Spartak Moscova, singura formație rusă rămasă în lupta în întrecerile inter-cluburi din Europa.
Fotbal
Prăpastia se adâncește între ucraineni și ruși! Zinchenko, răspuns tranșant pentru Artem Dzyuba
03/03/2022 LA 14:36
Fotbal
Dzyuba, răspuns ironic pentru Mykolenko, după atacul ucraineanului! Mesajul căpitanului Rusiei
02/03/2022 LA 17:15